Try Galaxy: poți acum testa software-ul de Galaxy S23, direct de pe un iPhone

31.03.2023
Try Galaxy: poți acum testa software-ul de Galaxy S23, direct de pe un iPhone

Samsung a început încă de anul trecut să ofere un „simulator” de Galaxy pentru utilizatorii de iPhone, încercând astfel să demonstreze capabilitățile telefoanelor sale către cei care folosesc dispozitive de la concurența directă din piață. Acel simulator era însă pentru seria Galaxy S22, echipată cu OneUI 4, care nu mai este de actualitate în prezent. Astfel, Samsung a actualizat site-ul care simulează interfața telefoanelor Galaxy S23, OneUI 5.1, putând testa noile funcții direct din browser-ul unui iPhone.

Noua versiune Try Galaxy funcționează doar pe iPhone

Cei care au modele iPhone 7 sau mai noi, pot vizita site-ul „Try Galaxy”, prin scanarea unui cod QR de pe trygalaxy.com. Întrucât Samsung presupune că utilizatorii de iPhone nu știu cum să folosească un model cu Android, primul ecran te învață să navighezi prin interfața OneUI, explicând butoanele din partea de jos a ecranului, unde găsești lista de aplicații și cum arată notificările pe acest sistem de operare diferit.

Poți accesa câteva dintre aplicațiile Samsung preinstalate de pe telefoanele sale, dar, desigur, nu poți totul ca pe un telefon obișnuit, fiind vorba mai degrabă despre o demonstrație vizuală, decât despre una practică. Avem de a face cu o „reclamă” interactivă, care dorește să demonstreze, cel mai probabil, că telefoanele Samsung nu sunt foarte diferite față de iPhone-uri în felul în care fac lucrurile, scoțând însă în evidență și faptul că Android-ul cu OneUI ar putea avea și câteva avantaje față de iOS-ul de pe Apple.

Demonstrațiile includ capabilități precum Nightography, Photo Remaster sau posibilitatea de a personaliza diverse aspecte ale interfeței, sau funcții recent adăugate pe OneUI 5.1, precum Smart Switch și ștergerea de obiecte din fotografii.

Dacă accesezi site-ul Try Galaxy de pe un dispozitiv cu Android, ești întâmpinat cu mesajul „Ești deja pe Android”, și nu te lasă să continui experiența de testare a OneUI. Aceasta pare însă a fi o ocazie ratată de Samsung pentru a încerca să convingă și alți utilizatori, de pe alte brand-uri de telefoane, precum Xiaomi sau Oppo, să facă trecerea la modele Galaxy.

sursa: Try Galaxy

Urmărește Go4IT.ro pe Google News