Apple face şi cei mai scumpi adidaşi! Perechea din imagine a fost vândută cu 10.000 de dolari

25.03.2020
Apple face şi cei mai scumpi adidaşi! Perechea din imagine a fost vândută cu 10.000 de dolari

Apple face unele dintre cele mai scumpe produse din categoriile din care fac parte, însă nu ne-am fi aşteptat ca faimoasa companie de tehnologie să fie responsabilă şi pentru una dintre cele mai scumpe perechi de pantofi sport. Se pare însă că zilele trecute, Heritage Acutions, o casă de licitaţii din SUA, a vândut o pereche de pantofi sport Apple originali şi extrem de rari pentru suma de 9.687 dolari americani. Aceasta este prima astfel de pereche de pantofi vândută la o licitaţie in cei aproape 30 de ani de când acest model a fost fabricat.

Povestea pantofilor sport cu branding Apple nu este una tocmai interesantă. La începutul anilor ’90, Apple, în parteneriat cu Adidas, a realizat o pereche de pantofi sport, dedicată exclusiv angajaţilor companiei. Practic, aceşti „adidaşi” nu au fost niciodată vânduţi la raft şi nu puteai intra în posesia lor decât dacă lucrai la Apple sau cunoşteai pe cineva care lucra în cadrul companiei.

Aceştia au un design destul de simplu şi sunt decoraţi cu logo-ul Apple clasic, din anii 80 şi 90, colorat în culorile curcubeului, alături de sigla companiei de la vremea respectivă care lista numele ca simplu „Apple”. Între timp, Apple a renunţat complet la literele siglei, compania fiind recunoscută doar după logo-ul cu „mărul muşcat”.

Modelul de adidaşi Apple vândut la licitaţie era măsura 9.5 în mărimi americane, ceea ce sugerează că ar putea fi un 43 european, au fost purtaţi înainte şi aveau mici urme de utilizare. Totuşi, pentru o pereche de pantofi sport purtaţi, care în curând „împlinesc” aproape 30 de ani, aceştia încă sunt în condiţii bune. Licitaţia s-a bucurat de 20 de oferte, iar oferta finală care a închis tranzacţia a fost cea de 9.687 dolari americani.

Chiar dacă sunt primii adidaşi Apple care s-au vândut la o licitaţie, nu sunt singurii care au apărut în oferta Heritage Auctions. Casa de licitaţii mai are în portofoliu două perechi de pantofi Apple din aceeaşi „familie de produse”, în condiţii perfecte, nepurtate. Acele două perechi sunt prototipuri Adidas, care au fost prezentate celor de la Apple înainte de producţie. Licitaţia pentru aceste perechi este aşteptată să pornească de la 15.000 de dolari fiecare.

În cazul acelor perechi, în special, este aştepta un „război” al ofertelor între fanii Apple care îşi doresc un obiect de colecţie cu logo-ul companiei şi fanii pantofilor sport (sneakerheads), care îşi doresc încă o piesă rară în colecţia lor de adidaşi. Estimările pun acele perechi nepurtate undeva în jurul preţului de 36.000 de dolari americani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult