Ce rol are simpatica Boomin Beaver, „cea mai mică navă” din dotarea US Navy

26.08.2020
Ce rol are simpatica Boomin Beaver, „cea mai mică navă” din dotarea US Navy

Cu o lungime de doar 5,8 metri, Boomin Beaver este una dintre cele mai mici ambarcațiuni din dotarea US Navy.

O astfel de navă a fost vândută recent cu 100.000 de dolari la o licitație organizată de guvernul american, iar utilizatorii de Reddit au numit-o „cea mai mică navă din dotarea US Navy”.

Scopul inițial al vasului a fost acela de a scoate buștenii care ajungeau în porturi sau în zonele frecventate de nave militare. Ulterior, ambarcațiunea a devenit o unealtă multifuncțională. Nava poate depune garduri plutitoare de securitate sau tracta nave mult mai mari, la nevoie.

O navă gândită pentru cei care recuperează bușteni din apă

Nava a fost concepută și produsă de compania Chuck’s Boat and Drive din Longview, Washington, pentru firmele care recuperează bușteni de pe fundul apelor. La un moment dat, US Navy a cumpărat mai multe zeci de unități pentru a le folosi la diferite activități în porturi și baze navale.

Vas Boomin Beaver aflat în apropierea unei nave muzeu

În general, astfel de nave pot fi găsite în apropierea gardurilor de securitate plutitoare, care nu permit accesul ambarcațiunilor civile în apropierea navelor militare, aflate în serviciu activ sau nu. Astfel de „bariere” pot fi găsite și în apropierea vaselor muzeu sau a celor aflate în conservare.

Ambarcațiunile Boomin Beaver au motoare siesel Cummins 6BTA5.9 de 260 CP și sunt operate de obicei de doi oameni.

Sursa: Popular Mechanics

CITEȘTE ȘI:

VIDEO: O universitate a realizat cea mai mare barcă imprimată 3D

O ambarcațiune dronă îi va prinde pe cei care pescuiesc ilegal în Pacific

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult