DJI lansează Spark, cea mai mică şi mai ieftină dronă din portofoliul său [VIDEO]

25.05.2017

Drona Spark de la DJI a apărut în leak-uri pe internet în urmă cu doar câteva luni, iar acum compania chineză a dezvăluit detaliile despre aceasta în mod oficial. Avem de a face cu cea mai ieftină dronă din portofoliul DJI, cel mai ieftin model al său, cât şi cel mai uşor de utilizat. Spark este prezentată ca o dronă pentru cei care doresc o cameră pentru selfie-uri mai avansată, care poate însă să ofere destule funcţii foto şi video care să îi ajute şi pe cei care doresc doar să intre în lumea dronelor, dar nu vor să investească foarte mult de la început.

Drona Spark vine echipată cu patru elice, are un corp de dimensiunile unui smartphone şi integrează un acumulator care asigură zborul pe o perioadă de 16 minute la o singură încărcare. Faptul că acumulatorul este detaşabil asigură posibilitatea de sesiuni de zbor mai lungi, prin simpla înlocuire a acumulatorului consumat. Mai mult, faptul că acesta beneficiază de o capacitate de 1.480 mAh sugerează cp acesta poate fi încărcat foarte repede.

Spark beneficiază şi de o cameră video cu senzor de 12 megapixeli, echipată cu un stabilizator de imagine activ pe două axe. Astfel, camera poate să se mişte pe verticală şi pe orizontală, însă nu poate să se întoarcă. Pentru astfel de operaţiuni, întreaga dronă trebuie întoarsă. Fotografiile pot fi înregistrate la 12 megapixeli, însă diafragma f/2.6 a obiectivului sugerează că nu este potrivită pentru filmări în condiţii de iluminare slabă. Filmările sunt limitate la rezoluţia Full HD la 30 de cadre pe secundă, filmarea 4K fiind rezervată modelelor superioare precum DJI Mavic Pro, DJI Phantom 4 Pro şi modelele Inspire.

Modelul final va fi livrat alături de un controller opţional care va putea asigura operare de la distanţe de 2 km, însă DJI Spark poate fi operată şi doar prin intermediul aplicaţiei pentru mobil DJI Go 4, care funcţionează la 80 de metri. Mica dronă va fi compatibilă chiar şi cu DJI Goggles, ochelari de tip VR care oferă o perspectivă la persoana întâi prin camera dispozitivului. O premieră pentru dronele DJI este controlul prin intermediul comenzilor prin gesturi. Spark va putea decola direct din palma utilizatorului şi îi poate urmări cu precizie pentru filmări şi fotografii şi se va putea întoarce automat pentru aterizare în palmă. Nu în ultimul rând, Spark beneficiază de senzori pentru evitarea obstacolelor, ceva prezent până de curând doar pe modelele Phantom.

Spark beneficiază de moduri inteligente de filmare, cu setări automate pentru anumite cadre, foarte greu de realizat pe control manual, beneficiază de navigaţie prin intermediul touchscreen-ului telefonului şi poate să se întoarcă automat în locul de unde a decolat prin intermediul coordonatelor GPS.

Drona DJI Spark este disponibilă pentru pre-comandă de pe magazinul DJI la preţul de 499 dolari, data de livrare estimată fiind 15 iunie. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult