Hamburger de 200 $: Burger King te ajută să devii snob

25.06.2008
Hamburger de 200 $: Burger King te ajută să devii snob

Se spune că “obrazul subţire cu cheltuială se ţine”, însă în momentul în care ajungi să plăteşti 200 $ pentru un burger deja ai depăşit pragul critic al snobismului. Cunoscutul fast-food Burger King este cel care s-a remarcat cu o astfel de ofertă, spun ei, născută din dorinţa de a face acte de caritate. Pe bune?

Ingredientele minune sunt următoarele: carne de vită japoneză (Wagyu beef), trufe albe (ciuperci), ceapă călită în şampanie Cristal şi sare roz extrasă din munţii Himalaya. Cei care îşi permit să arunce 200 de dolari pe burgerul high-end vor primi drept bonus un pahar cu vin, ca nu care cumva să le rămână specialitatea americană cu influenţe asiatice în gât. Gustul pare să fie delicios, însă în niciun caz nu te vei simţi sătul după un asemenea “festin”. Câteva cupluri dornice de excentricităţi culinare au servit burgerul pe din două şi au plătit nemţeşte. Cu toate acestea, s-au declarat mulţumiţi de aventura gastronomică.

Burger de 200 $ - numai la Burger King

Nu la fel de încântaţi au fost însă reprezentanţii organizaţiei londoneze anti-foamete şi anti-sărăcie “War on Want”. Ei consideră burgerul de 200 $ un produs nepotrivit, într-un loc şi un timp nepotrivit. 800 de milioane de oameni din întreaga lume nu au ce pune pe masă, dar nu-i nicio problemă: Burger King oferă meniuri alese. Ce vină au ei?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News