Harta cu creatura mitică dominantă din fiecare țară. Alegere surprinzătoare pentru România

26.10.2020
Harta cu creatura mitică dominantă din fiecare țară. Alegere surprinzătoare pentru România

Când vă gândiți la creatura mitică reprezentativă pentru România vă vine în minte, poate, strigoiul?

Compania de servicii financiare CashNetUSA a realizat o hartă mondială cu creaturi mitice din foarte multe țări și, potrivit acesteia, reprezentantiv pentru România și Moldova este Balaurul.

În Statele Unite nu avem suprize. Creatura selectată este Sasquatch/Bigfoot. În Bulgaria, Ucraina și Polonia a fost selectată Baba Yaga. Spaniolii se tem, noaptea, de El Coco, iar pentru Canada a fost ales Wendigo.

Citește și: Hărțile cu cele mai vechi restaurante din lume. Iată unde îl găsiți pe cel din România

Vampirul este creatura mitică dominantă în Serbia, Kosovo și Macedonia de Nord, iar Dragonul în Italia și Elveția.

Potrivit autorilor, harta a fost realizată pe baza mai multor surse, printre care cartea „Monsters and Mythical Creatures From Around the World”, disponibilă pe Amazon, Wikipedia și alte „numeroase site-uri independente”.

Citește și: Harta cablurilor submarine de internet: au o lungime totală de 885.000 Km, iar cel mai adânc este la 7,2 Km sub nivelul mării

Revenind la țara noastră, un balaur este, în mitologia românească, un animal fantastic de dimensiune uriașă, de multe ori are forma unui șarpe cu aripi, picioare și mai multe capete de șarpe (în general trei, șapte, nouă sau chiar 12), reprezentând o întruchipare a răului. Balaurul este prezent în majoritatea basmelor românești.

Istorisirile cu balauri sunt amintite deja în timpurile vechi a Mesopotamiei și Egiptului antic preluat de greci, iar ulterior de romani.

Mai multe hărți detaliate, cu creaturile de pe fiecare continent, găsiți pe Go4games.ro.

Foto: CashNetUSA

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult