Incredibil: ţânţarii vor fi anihilaţi cu laser!

16.03.2009
Incredibil: ţânţarii vor fi anihilaţi cu laser!

Ţânţarii se numără fără doar şi poate printre cei mai antipatici musafiri care ne vizitează seară de seară, mai cu seamă în timpul verii. Tantarii vor fi anihilati cu laserAcasă avem la îndemână un întreg arsenal pentru a-i împiedica să pătrundă şi să ne trezească din vis cu al lor teribil bâzâit, însă ce facem când plecăm la un grătar sau la pescuit în deltă? Simplu, apelăm la tehnologia prezentată de către cercetătorii americani – laserul. Sigur, laserul a fost utilizat în domeniile militare, tehnice şi medicale încă din 1960, însă folosirea acestuia pentru anihilarea ţânţarilor reprezintă o premieră.

Ideea de a construi un dispozitiv cu laser care să ucidă ţânţarii aparţine unui astrofizician pe nume Lowell Wood. Pentru a-şi duce proiectul până la capăt, acesta a apelat la vastele cunoştinţe ale lui Edward Teller, “tăticul bombei cu hidrogen” şi totodată cel ce a propus americanilor utilizarea scutului laser împotriva atacurilor nucleare sovietice.

Vă daţi seama cât de neînsemnate sunt nişte insecte în faţa unui geniu al fizicii. Fără să îşi chinuie neuronii prea tare, Edward Teller a gândit un plan asemănător împotriva ţânţarilor – tot un scut laser care să protejeze anumite zone (de la perimetre mici până la cartiere sau sate) de liliputanele insecte însetate după sânge. Problema este că laserul trebuie să fie dăunător doar pentru ţânţari, nu şi pentru oameni sau alte vieţuitoare.

Se pare că minţile sclipitoare ale cercetătorilor au găsit şi soluţia: laserul va fi cuplat la un computer dotat cu lumini flash mag-lite care vor face posibilă recunoaşterea siluetei “inamicilor”. Mai mult, calculatorul este atât de performant încât poate detecta şi sexul ţânţarilor, în funcţie de bătaia aripilor. Astfel, ar urma să fie stârpite doar femelele, căci ele se hrănesc cu sânge şi transmit diferite boli, cea mai gravă fiind malaria. Masculii sunt paşnici vegetarieni.

Deocamdată nu ştim când umanitatea va introduce arma laser în lupta împotriva ţânţarilor. Cert este că orice ar fi, laser sau insecticid, vrem să învingem acest ingrat duşman.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video