Lernstift – pixul care te corectează în timp real

22.07.2013
Lernstift - pixul care te corectează în timp real

Anul trecut am scris despre Livescribe, un pix ce poate înregistra cursurile în timp real. El era dotat cu o cameră video în vârf şi recunoştea scrisul de mână, trimiţând notiţele prin intermediul unei conexiuni WiFi sau salvându-le în memoria internă. Acum vă prezentăm o alternativă ceva mai simplă şi mai accesibilă, ce se adresează în primul rând şcolarilor. Lernstift înseamnă creion pentru învăţat în limba germană şi caracterizează perfect acest gadget. El recunoaşte scrisul şi va vibra atunci când elevul a scris greşit un cuvânt.

Lernstift - un prototip al stiloului autocorector

Mai jos găsiţi schema internă a lui Lernstift. El include o placă de bază cu procesor şi memorie, o baterie AAA pentru alimentare şi un giroscop cu accelerometru. Procesorul rulează o versiune minimalistă de Linux cu o aplicaţie ce recunoaşte textul în funcţie de mişcările pixului. Pentru început vor fi două moduri de funcţionare. Pixul va recunoaşte scrisul şi va vibra atunci când elevul a scris greşi un cuvânt sau îl va ajuta să caligrafieze cât mai bine literele. Limbile suportate iniţial vor fi engleza şi germana, însă aplicaţia internă poate fi modificată destul de uşor pentru alte limbi.

Schema internă a lui Lernstift

Vârful lui Lernstift va fi interschimbabil. Şcolarul va putea folosi creion, pix ori stilou, în funcţie de nevoile sale. Lernstift este momentan în faza de proiect Kickstarter. Puteţi intra pe pagina sa pentru a afla mai multe detalii şi felul în care puteţi cumpăra un asemenea gadget.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News