Microcipuri, introduse în parmezan. Care este explicația producătorilor

21.08.2023
Microcipuri, introduse în parmezan. Care este explicația producătorilor
Foto: Profimedia Images

Producătorii de parmezan tradițional Parmigiano-Reggiano pun microcipuri comestibile, de dimensiunile unor bobițe de nisip, în produse.

Prin această metodă, producătorii atestă autenticitatea Parmigiano-Reggiano, o marcă protejată în Uniunea Europeană. Pe piață există multe produse contrafăcute, potrivit Wall Street Journal.

Pentru a putea folosi marca, parmezanul trebuie să fie produs doar într-o zonă din nordul Italiei, parte a regiunii Emilia Romagna. Mai mult, Parmigiano-Reggiano trebuie să respecte anumite standarde și tehnici de producție. Totodată, trebuie să fie îmbătrânit timp de un an.

Alți producători folosesc ilegal marca deoarece astfel pot obține mai mulți bani pe produsele lor.

Citește și: Într-o țară europeană, mii de oameni își implantează de bună voie microcipuri sub piele

Microcipurile folosite de producători utilizează tehnologie blockchain și sunt incluse în marcaje bazate pe cazeină integrate în coajă. Acestea pot fi scanate pentru obținerea unui număr de serie care poate fi verificat de cumpărătorii care doresc să știe dacă au cumpărat sau nu un produs original.

„Continuăm să luptăm cu metode noi. Nu ne vom da bătuți”, a declarat Alberto Pecorari, reprezentantul unui grup care îi reprezintă pe producătorii de Parmigiano-Reggiano.

Acestea microcipuri ar putea fi folosite în curând de industria farmaceutică, care se confruntă de asemenea cu problema produselor contrafăcute.

WSJ notează că cipurile nu mai pot fi scanate după ce sunt înghițite de o persoană.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult