Momente când avioane au aterizat de urgență din cauza mirosurilor suspecte din cabină

25.12.2020
Momente când avioane au aterizat de urgență din cauza mirosurilor suspecte din cabină

În ultimii ani au existat mai multe cazuri în care avioane de pasageri au fost nevoite să aterizeze de urgență din cauza mirosurilor suspecte simțite în cabină.

În acest an, un avion al companiei aeriene Spirit Airlines a aterizat de urgență în Atlantic City după ce piloții au simțit, în carlingă, un miros „arzător”. Zborul Spirit 1035 decolase de la Newark Liberty Airport și se îndrepta spre Cancun, Mexic.

Citește și: Fetele, inclusiv din România, fac bani de acasă în pandemie, pe un site nou. 100 au încasat 1 milion de dolari

Această companie are deja o „tradiție” cu astfel de incidente. Un avion al companiei, care zbura pe ruta New York – Fort Lauderdale, a aterizat de urgenţă în 2018 după ce mai mulţi pasageri s-au plâns din cauza mirosului puternic din cabină, descris ca fiind „de picioare nespălate”.

Unii pasageri au acuzat arsuri în zona pieptului şi pe gât din cauza mirosului. După aterizare, o echipă HAZMAT a cercetat aeronava, dar nu a descoperit sursa mirosului. Avionul avea la bord 220 de persoane, iar câteva au fost transportate la spital.

Mirosurile suspecte apar frecvent în avioane

Spirit Airlines a anunţat atunci că va investiga în continuare incidentul pentru a vedea ce a provocat mirosul. Potrivit AOL, nu este exclus ca acesta să fi fost provocat chiar de picioarele nespălate ale unui pasager.

Citește și: Motivul pentru care majoritatea avioanelor sunt vopsite în alb

Cazurile de avioane care aterizează de urgență din cauza mirosurilor îngrozitoare sunt frecvente. În 2019, un Airbus A330-300, cu 154 de pasageri la bord, a aterizat la Boston la o oră și jumătate după ce a decolat din Philadelphia. Aeronava trebuia să ajungă la Londra.

Citește și: VIDEO: Manevrele pe care le face în carlingă un pilot de Super Hornet pentru a ateriza pe portavion, în plină furtună

În luna mai din 2018, un alt avion, aparţinând companiei Transavia, a aterizat de urgenţă din cauza unui pasager care mirosea îngrozitor. Mai multe persoane de la bord au avut stări de leşin şi vomă.

Ulterior, bărbatul a murit şi s-a aflat că suferea de necrozarea ţesuturilor în urma unei infecţii dezvoltate pe când se afla în vacanţă în Insulele Canare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult