O imagine cu „degete” de zombie s-a viralizat pe internet. Ce apare, de fapt, în ea

21.06.2020
O imagine cu „degete” de zombie s-a viralizat pe internet. Ce apare, de fapt, în ea

O imagine cu ceea ce par a fi degetele de la piciorul unei creaturi moarte sau al unui zombie a devenit virală pe internet după ce a fost publicată pe Twitter de un pădurar.

Susanta Nanda, de la Serviciul Indian pentru Păduri, le-a cerut internauților să spună ce apare, de fapt, în imagine. Pădurarul a încercat să îi păcălească, întrebând: „Puteți identifica acest animal?”.

Citește și: Ciuperca uriașă crescută în România, demnă de Cartea Recordurilor

Oamenii au făcut haz de necaz, dar au fost și câțiva care au dat răspunsul corect. Este vorba despre o ciupercă numită popular „degetele mortului” sau „maiul dracului”.


Numele științific este Xylaria polymorpha. Ciuperca trăiește în pădure și poate fi găsită pe lemn aflat în descompunere.

Planta nu este periculoasă pentru oameni, în ciuda modului înfiorător în care arată uneori.

Ciuperca care seamănă cu „degetele de zombie” Crește și în România

Deși provine din sud-estul Asiei, ciuperca poate fi găsită în America de Nord, dar și în Europa, inclusiv în România. „Degetele” sunt albe la început, au o tentă albastră la maturitate și devin negre atunci când planta moare.

Xylaria polymorpha este comestibilă, fiind consumată în anumite părți din China.

Ciuperca crește în România și Republica Moldova, de obicei în grupuri mari, pe bușteni aflați în putrefacție, numai în zonele umede și întunecate ale pădurilor de foioase. Preferă lemnul de fag, frasin sau mesteacăn. Specia atacă câteodată parazitar și copaci vii bătrâni sau slăbiți, potrivit Wikipedia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult