Oamenii mânâncă mai puţin atunci când aud zgomotul pe care îl fac atunci când mestecă [STUDIU]

17.03.2016
Oamenii mânâncă mai puţin atunci când aud zgomotul pe care îl fac atunci când mestecă [STUDIU]

Potrivit unui nou studiu, realizat de p echipă de cercetători de la Brigham Young University (BYU), atunci când mâncăm este bine să facem acest lucru în deplină linişte. Deşi pare bizar, zgomotul pe care îl facem atunci când mestecăm ne scade pofta de mâncare.

De aceea, experţii recomandă ca atunci când ne aflăm la masă să nu ascultăm muzică şi să nu ne uităm la televizor sau la un film pe laptop, deoarece aceste sunete pot masca zgomotul pe care îl facem atunci când mestecăm.

Mai mult, atunci când sunt distraşi de ceva oamenii tind să consume mai multă mâncare.

Cercetătorii au descoperit şi că o persoană mănâncă semnificativ mai puţin dacă se concentrează pe sunetele pe care le face atunci când mestecă şi înghite.

La studiu au participat mai mulţi voluntari, care au fost puşi să mănânce covrigei. În acest timp, unii au ascultat muzică tare la căşti, iar alţii au purtat căştile fără a auzi nimic. Cei care au ascultat muzică au mâncat, în medie, 4 covrigei, iar cei care nu au făcut acest lucru au consumat 2,75 covrigei. „Diferenţa nu pare mare, dar pe parcursul unei săptămâni sau un an se vede”, a declarat Ryan Elder, autor al studiului. 

Studiul a fost publicat în revista Food Quality and Preference. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult