Oferta de Black Friday pentru tablete – modele şi recomandări

Oferta de Black Friday pentru tablete - modele şi recomandări

Perioada marilor reduceri pentru dispozitive electronice se apropie şi nu vorbim despre sărbătorile de iarnă. Black Friday se doreşte a fi un reper pentru pasionaţii de tehnologie dornici să-şi achiziţioneze sau înlocuiască un gadget. Anul acesta tabletele vor fi la mare căutare, însă nu toate vor putea fi cumpărate la preţ scăzut. În continuare vom încerca să clasificăm tabletele de pe piaţă şi să vedem care sunt cele mai potrivite pentru a fi cumpărate în perioada următoare.

Tabletele Apple

Nu vreau să vă dezamăgesc, însă nu cred că veţi găsi de Black Friday noile tablete Apple la reducere. iPad mini cu Retina Display s-ar putea chiar să nu ajungă oficial pe piaţa românească în timp util. Noul iPad Air abia a intrat în vânzare şi nu cred că vreun magazin se va grăbi să-l ofere la reducere. S-ar putea aveţi însă noroc cu generaţia anterioară de tablete Apple. iPad gen. 4 şi iPad mini ar trebui să poată fi găsite pe listele de lichidare de stoc ale unor magazine online.

Noul iPad Air

Tabletele cu Android

Aici se regăseşte oferta cea mai variată de Black Friday. Utilizatorii au de unde alege, preţurile începând de la câteva sute de lei şi ajungând la costul unui laptop decent. Şi în cazul tabletelor cu Android, unele modele nu vor primi reduceri în perioada următoare, ele fiind lansate de curând pe piaţă. Un exemplu este noua versiune a lui Nexus 7. Vă puteţi aştepta să vedeţi însă prima versiune, o tabletă suficient de capabilă şi la finalul lui 2013. Cei care sunt în căutarea unei tablete fiabile, uşor de ţinut în mână şi dotată cu un ecran bun vor merge la sigur cu Nexus 7.

Gama tabletelor high end din ţara noastră este dominată de modelele Apple. Deşi pot părea puţine la prima vedere, ele vin în multe configuraţii şi aşa ajungi să găseşti pe magazine online pagini întregi doar cu tablete iPad. Ele diferă prin capacitatea memoriei interne şi tipul conectivităţii. Cele mai scumpe sunt modelele iPad cu memorie de 128 GB, similară cu cea a unui SSD accesibil şi conexiune 3G. Ele ajung să coste mai mult de 4.000 lei.

Nexus 7 2013

După ele veţi găsi tabletele de top cu Android de Samsung, Asus şi Toshiba. Ajungând în zona de preţ 1.000-1.500 lei, veţi putea găsi modele de 10” şi 7”-8” cu ecrane HD, în diverse configuraţii. Dacă aţi pus ochii pe o tabletă din această gamă, urmăriţi preţul ei la mai multe magazine în perioada următoare. Este posibil să găsiţi o reducere interesantă de Black Friday.

Ofertele de Black Friday pentru tablete vor abunda însă în modele ieftine. Acestea au fost lansate de-a lungul ultimilor ani de producători autohtoni şi nu numai, fiind adresate românului ce doreşte pur şi simplu o tabletă pentru el sau pentru cel mic. Multe vizează zona preţ 250-500 lei şi s-ar putea să fie o dezamăgire pentru cei ce le achiziţionează. Când găsiţi o astfel de tabletă într-o ofertă de Black Friday, sunt câteva aspecte la care trebuie să vă uitaţi.

E-Boda Revo R80, soluţie accesibilă pentru amatorii de jocuri pe tabletă

Cum pretenţiile la acest nivel de preţ sunt limitate, memoria RAM este cea mai importantă. O tabletă cu 512 MB RAM va fi lentă şi va limita numărul de aplicaţii ce pot fi rulate. Căutaţi o tabletă cu cel puţin 1 GB RAM. Majoritatea modelelor ieftine vin cu chipset-uri construite de companii mai puţin cunoscute. Performanţele sunt similare, însă chipset-urile mai noi sunt puţin mai bune. Vă recomandăm să vă uitaţi după tablete cu procesor dual core la 1,5 GHz sau quad core, tactat la cel puţin 1,2 GHz. Evitaţi tabletele cu procesor cu un singur nucleu. Ele sunt destul de vechi şi este foarte posibil să fie încluse în vreo lichidare de stoc cu ocazia Black Friday.

Oferta evoMAG pentru Black Friday 2013

Tabletele cu Windows 8 şi RT

De la început trebuie să spunem că există o mare diferenţă între Windows 8 şi Windows RT, în ciuda faptului că veţi întâlni acelaşi Start Screen şi un Desktop pe fiecare din ele. Tabletele cu Windows RT au ajuns în număr foarte limitat în ţara nostră şi ar putea să dispară în curând. Ele nu sunt recomandate deoarece nu rulează aplicaţii standard pentru Windows, ci unele dezvoltate special pentru procesoare ARM. În ciuda includerii suitei Microsoft Office, ele nu sunt destul de utile pentru majoritatea celor interesaţi de-o tabletă.

Asus T100 - o tabletă cu chipset Intel Atom Bay Trail de ultimă generaţie

Tabletele cu Windows 8 pot fi considerate ultrabook-uri fără tastatură. Ele includ de cele mai multe ori chipset-uri Intel Atom şi vin cu o memorie destul de mică pentru un sistem ce rulează Windows (32 GB sau 64 GB). Preţul mare le va scoate de pe lista de Black Friday a multor români. Cei interesaţi de un astfel de dispozitiv ar trebui să mai aştepte. Primele modele dotate cu noua generaţie de chipset-uri Intel Atom de-abia au intrat pe piaţă, iar diferenţele de performanţă şi autonomie oferite sunt semnificative.

Oferta MarketOnline pentru Black Friday 2013

Urmărește Go4IT.ro pe Google News