Un bărbat a aflat că poza cumpărată cu 2 dolari valorează milioane de dolari

03.08.2020
Un bărbat a aflat că poza cumpărată cu 2 dolari valorează milioane de dolari

Un bărbat a cumpărat trei poze vechi dintr-un magazin de antichităţi în 2010. Randy Guijarro a plătit 2 dolari pe acestea. Una dintre ele i-a atras ulterior atenţia, deoarece i s-a părut că în ea apare celebrul Billy the Kid. S-a aflat ulterior că acest lucru era adevărat, iar imaginea, a doua cu Billy autentificată, valorează milioane de dolari.

Prima fotografie autentificată în care apare celebrul personaj din Vestul Sălbatic, făcută în 1880, s-a vândut la licitaţie pentru 2,3 milioane de dolari.

În fotografia deţinută de Guijarro apare Billy alături de membri din banda lui, numită The Regulaters. A fost făcută la o nuntă în vara anului 1878.

Citește și: Comoara descoperită de un bărbat, pusă pe seama modelului de detector de metale folosit

Pe numele adevărat William Henry Bonney, Billy the Kid a dust o viaţă plină de violenţă în Vestul Sălbatic. A ucis pentru prima dată un om în adolescenţă. Era un bărbat care îi insultase mama.

La şaisprezece ani a fost închis pentru furt, a evadat şi a devenit hoţ de vite în Arizona. Billy a fost ucis în 1881 de către şeriful Pat Garrett în Fort Sumner.

A cumpărat un tablou pentru că i-a plăcut rama şi a ajuns milionar

Întâmplarea ne aduce aminte de una similară. Un bărbat din Pennsylvania a cumpărat de la un târg de vechituri un tablou. L-a luat nu pentru că i-a plăcut pictura, ci pentru ramă. Când a tăiat pânza, a dat în spatele ei de o hârtie veche. S-a constatat că aceasta era una dintre cele 24 de copii originale ale Declaraţiei de Independenţă a SUA.

Documentul a fost vândut la licitaţie cu 2,4 milioane de dolari.