Sistemul audio de la bordul unui avion de pasageri, deturnat pentru a reda gemete „enervante” pe durata întregului zbor

26.09.2022
Sistemul audio de la bordul unui avion de pasageri, deturnat pentru a reda gemete „enervante” pe durata întregului zbor
foto: TikTok/emmersoncollins1

Incidentul raportat la unul din zborurile operatorului American Airlines a lăsat fără replică atât pasagerii dar și însoțitorii de zbor și piloții avionului, cu toții viind nevoiți să îndure redarea intermitentă prin sistemul folosit în mod normal anunțarea publică a mesajelor tot felul a unor sunete cu tentă obscenă.

Experiența a fost documentată într-un clip devenit între timp viral pe rețeaua TikTok, captând seria bizară de gemete care au putut fi auzite la bordul avionului cu puțin timp înainte de decolare, continuând apoi pe toată durata zborului.

„Doamnelor și domnilor, ne dăm seama că se aude un sunet extrem de iritant peste anunțurile publice”, spune o însoțitoare de bord în videoclip. „Echipa de zbor încearcă să depaneze, încearcă să o dezactiveze, așa că vă rugăm să aveți răbdare cu noi, știm că aceasta este o anomalie foarte ciudată și niciunul dintre noi nu se bucură de ea.”

Descrise drept o combinație între „orgasme și vărsături”, gemetele transmise la volum ridicat prin sistemul intercom al avionului nu au putut fi oprite până la încheierea zborului, spre exasperarea tuturor pasagerilor aflați la bord. Și mai interesant este că potrivit unui purtător de cuvânt al American Airlines, sistemele PA „sunt conectate și nu există acces extern”. Altfel spus, acestea este un sistem clasic de interfon, alcătuit din microfoane, amplificator audio și difuzoare dispuse astfel încât să acopere mai toate spațiile avionului.

Pentru ca o astfel de farsă să fie posibila ar fi fost nevoie ca măcar unul din microfoanele sistemului să fie utilizat în mod direct, sau măcar conectat la o sursă de redare audio. Doar că toate punctele de unde ar fi putut fi transmise mesaje au fost verificate și imediat excluse de membrii echipajului.

Se pare că acesta nu a fost singurul zbor American Airlines care a fost supus unor zgomote ciudate. Potrivit ziarului The Los Angeles Times, un pasager dintr-un zbor desfășurat în luna iulie de la New York la Los Angeles a raportat sunete similare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult