Sursa de inspiraţie pentru simbolul Bluetooth a fost o veche piatră din Danemarca

26.01.2017
Sursa de inspiraţie pentru simbolul Bluetooth a fost o veche piatră din Danemarca

Simbolul Bluetooth este unul dintre cele mai cunoscute din lume, dar puţină lume ştie care a fost sursa de inspiraţie pentru el. Totul a început cu nişte rune inscripţionate pe o piatră din Jelling, Danemarca. Aceasta a fost pusă pe vremea lui Harald „Blåtand” Gormsson, un rege danez din secolul 10 care a unit mai multe teritorii din Danemarca şi Norvegia.

Numele Blåtand se traduce „Bluetooth” (Dintealbastru) în engleză. Monarhul avea obiceiul să mănânce afine, care îi colorau dinţii.

Peste 1.000 de ani, un inginer de la Intel a auzit de povestea lui Blåtand, iar aşa a apărut simbolul inspirat de două din runele de pe pietre, care reprezintă iniţialele numelui regelui.

La fel ca şi regele, care a unit facţiuni diferite, Bluetooth poate conecta dispozitive de la producători diferiţi, de exemplu o preche de căşti Samsung cu un smartphone iPhone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult