Tehnologii de inteligenţă artificială, folosite pentru a genera scene fictive contopind imagini din locaţii reale

Autor: Aurelian Mihai 18.08.2017
Tehnologii de inteligenţă artificială, folosite pentru a genera scene fictive contopind imagini din locaţii reale

Diferit de motoarele 3D folosite cu jocuri pentru PC şi consolă, un sistem AI creat de cercetători ai Universităţii Stanfort şi Intel poate genera imagini cu aspect aproape fotorealist, reprezentând însă scenarii complet închipuite.

Echipa condusă de un cercetător pe nume Qifeng Chen a alcătuit mai întâi o bază de date cu peste 5000 poze obţinute de pe străzile oraşelor germane, pe care a pus-o la dispoziţia unui sistem computerizat instruit să analizeze şi să „spargă” fiecare imagine în elementele constituente. Decupate şi catalogate în funcţie de context şi semnificaţie, fragmentele de imagini sunt apoi combinate pentru a reda aproape orice scenariu închipuit de persoana aflată în spatele tastaturii.

Sistemul aflat la stadiul de prototip poate genera poze cu rezoluţie de până la 2MP, aspectul neclar trădând folosirea procedeelor de manipulare a imaginii.

O versiune perfecţionată a sistemului AI ar putea folosi în cele din urmă la generarea lumilor virtuale pentru jocuri video şi aplicaţii VR. Intel va oferi o demonstraţie mai amplă a tehnologiilor pregătite la ediţia International Conference on Computer Vision, programată pentru luna octombrie.

Tags: