Test pentru coronavirus. Unii pacienți vor primi bețișorul lung cu vată de la un robot

23.06.2020
Test pentru coronavirus. Unii pacienți vor primi bețișorul lung cu vată de la un robot

Cei care au avut parte de un test pentru coronavirus știu că este ceva ce nu doresc să facă de prea multe ori. Pentru unii oameni, experiența va fi și mai neplăcută, deoarece le va lipsi interacțiunea cu personalul medical, care le-ar putea spune câteva cuvinte liniștitoare înainte ca bețișorul lung, cu vată în capăt, să le ajungă undeva în mijlocul craniului. (Ce-i drept, dispozitivul intră mai puțin de zece centimetri prin canalul nazal, dar senzația este că vârful lui ajunge în partea din spate ca capului.)

În Coreea de Sud, unii oameni vor fi testați de coronavirus cu ajutorul unui robot.

Institutul pentru Mașini și Materiale din statul asiatic a dezvoltat un sistem care poate testa remote oamenii de COVID-19, astfel încât personalul medical să nu se mai expună pericolului de a contracta boala.

Robotul este controlat de la distanță cu un dispozitiv asemănător cu un joystick. Sistemul oferă feedback în legătură cu rezistența întâmpinată de bețișor, astfel încât operatorul să ajusteze unghiul pentru a găsi calea optimă spre zona din care se colectează probele.

Sistemul oferă și o modalitate de comunicare, audio și video, între pacient și operatorul robotului.

Tot mai mulți roboți ajută la combaterea noului coronavirus

Nu este prima dată când un robot este folosit în lupta cu COVID-19. Spot, robotul cu patru picioare dezvoltat de compania Boston Dynamics, este folosit pentru trierea pacienților la Brigham and Women’s Hospital din Boston, SUA. Astfel, personalul medical se expune mai puțin pericolului de a se infecta cu noul coronavirus, fiind făcută totodată economie de echipamente de protecție.

Mai mult, Aertos 120-UVC Indoor Disinfection Drone, creată de Digital Aerolus, poate dezinfecta zone greu accesibile. Dispozitivul a fost gândit pentru a acționa în locurile care sunt sigur contaminate cu noul coronavirus.

Foto: Captură din video

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult