Un bărbat a folosit o dronă pentru a arunca explozibil pe casa fostei iubite

19.09.2019
Un bărbat a folosit o dronă pentru a arunca explozibil pe casa fostei iubite

Jason Muzzicato, rezident al oraşului Washigton Township, Pennsylvania, din Statele Unite ale Americii, este acuzat că a folosit o dronă pentru a arunca bombe pe casa fostei sale iubite, relatează NBC. Conform vecinilor, care au văzut unul dintre „atacuri” în acţiune, la un moment dat au început să cadă cuie din cer, fără ca cineva să le fi aruncat, întrucât nimeni nu era în zonă în acel moment. Acesta se presupune că a fost unul dintre proiectilele artizanale pe care Muzzicato le-a folosit într-unul dintre atacuri.

Muzzicato a fost arestat de FBI în urma percheziţiilor de la el de acasă şi de la atelierul său auto, unde au fost găsite mai multe pistoale şi arme de asalt AR-15 şi şapte bombe artizanale. De altfel, o drona DJI Phantom 3 a fost găsită în posesia lui.

Toate aceste dispozitive, armele şi drona erau deţinute ilegal. Jaosn Muzzicato avea interdicţie la arme de foc în urma unei altercaţii domestice din 2017, în timp ce drona nu era înregistrată în sistemul FAA (Federal Aviation Administration). Acesta este acuzat în acest moment doar pentru posesia acestora, însă se presupune că acesta a folosit echipamentul pentru a ataca reşedinţa fostei sale iubite, dar şi pentru a deranja ordinea publică din cartierul în care locuia.

Totuşi, procurorii încă nu au înaintat şi acuzaţia de detonare a materialului explozibil, în ciuda faptului că există o filmare cu o cameră de securitate care a surprins o explozie. Este greu de dovedit însă dacă acea explozie a fost sau nu cauzată de Muzzicato. FBI-ul analizează dispozitivele mobile ale acuzatului pentru a căuta dovezi despre locurile spre care a trimis drona, pentru a-l putea lega de aceste evenimente.

Se pare că Muzzicato nu era pregătit doar pentru atacuri aeriene cu drona. Percheziţia vehiculelor sale au dezvăluit şi alte detalii interesante. Anumite butoane de pe bordul maşinii lui puteau fi apăsate pentru a lansa în spate bile de rulment, cuie sau diluant, care puteau fi folosite pentru a şicana alţi şoferi în trafic, sau pentru vandalizarea altor vehicule.

Vecinii din zonă spun că după arestarea lui Jason Muzzicato, atacurile au încetat, iar totul a revenit la normal. Muzzicato neagă acuzaţiile, însă, dacă se dovedeşte că este vinovat, acesta ar putea sta până la 33 de ani în închisoare şi riscă pe lângă şi o amendă de 760.000 de dolari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult