VIDEO: Fost şef al CIA: Vladimir Putin este „cel mai mare cadou” primit de NATO

17.12.2020
VIDEO: Fost şef al CIA: Vladimir Putin este „cel mai mare cadou” primit de NATO
Foto: Shutterstock

Rusia lui Vladimir Putin a reuşit „să insufle viaţă nouă” în NATO prin faptul că i-a dat un motiv să îşi accelereze expansiunea militară în Europa de Est şi a permis Statelor Unite să-şi întărească amprenta pe continent, a declarat generalul în retragere David Petraeus, fost şef al CIA.

Toate aceste lucruri au fost făcute sub pretextul combaterii „agresiunii ruse”, pe măsură ce relaţiile dintre Moscova şi NATO s-au deteriorat în timpul preşedinţiei lui Vladimir Putin. De aceea, Putin este „cel mai mare cadou” primit de NATO de la închierea Războiului Rece, potrivit lui Petraeus.

Citește și: Dacă se întâmplă asta e cumplit! Vom trăi în tunelurile de la metrou, vânați de creaturi mutante / Șansele sunt mari

El a făcut aceste declaraţii la o conferinţă organizată la New Delhi, India.

Mai mult, liderul de la Kremlin a oferit Statelor Unite un motiv să readucă în Europa o divizie blindată, pentru prima dată după mulţi ani, potrivit lui Petraeus. Aceasta este staţionată în Polonia.

Fostul şef al CIA a mai spus că în ciuda tensiunilor dintre preşedintele american Donald Trump şi NATO, SUA rămâne „coloana vertebrală” a alianţei.

Sursa: YouTube/NewsFromUkraine

CITEȘTE ȘI: 

Vladimir Putin: Ţara care va fi lider în acest domeniu va conduce lumea

Fondatorul Yevroset, despre scenariul în care Putin va părăsi ţara: „Elicopterul este pregătit”

Rusia e responsabilă pentru jumătate din atacurile informatice sponsorizate de state

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult