VIDEO: Fost şef al CIA: Vladimir Putin este „cel mai mare cadou” primit de NATO

17.12.2020
VIDEO: Fost şef al CIA: Vladimir Putin este „cel mai mare cadou” primit de NATO
Foto: Shutterstock

Rusia lui Vladimir Putin a reuşit „să insufle viaţă nouă” în NATO prin faptul că i-a dat un motiv să îşi accelereze expansiunea militară în Europa de Est şi a permis Statelor Unite să-şi întărească amprenta pe continent, a declarat generalul în retragere David Petraeus, fost şef al CIA.

Toate aceste lucruri au fost făcute sub pretextul combaterii „agresiunii ruse”, pe măsură ce relaţiile dintre Moscova şi NATO s-au deteriorat în timpul preşedinţiei lui Vladimir Putin. De aceea, Putin este „cel mai mare cadou” primit de NATO de la închierea Războiului Rece, potrivit lui Petraeus.

Citește și: Dacă se întâmplă asta e cumplit! Vom trăi în tunelurile de la metrou, vânați de creaturi mutante / Șansele sunt mari

El a făcut aceste declaraţii la o conferinţă organizată la New Delhi, India.

Mai mult, liderul de la Kremlin a oferit Statelor Unite un motiv să readucă în Europa o divizie blindată, pentru prima dată după mulţi ani, potrivit lui Petraeus. Aceasta este staţionată în Polonia.

Fostul şef al CIA a mai spus că în ciuda tensiunilor dintre preşedintele american Donald Trump şi NATO, SUA rămâne „coloana vertebrală” a alianţei.

Sursa: YouTube/NewsFromUkraine

CITEȘTE ȘI: 

Vladimir Putin: Ţara care va fi lider în acest domeniu va conduce lumea

Fondatorul Yevroset, despre scenariul în care Putin va părăsi ţara: „Elicopterul este pregătit”

Rusia e responsabilă pentru jumătate din atacurile informatice sponsorizate de state