Drona „kamikaze” renunță la elice în zbor pentru a doborî alte drone. VIDEO

21.04.2022

Un hacker din Lituania, Aleksey Zaitsevsky a prezentat pe site-ul și pe canalul său de YouTube un prototip de dronă asamlată acasă din componente obișnuite, care poate să se autodistrugă pentru a doborî alte drone din zbor. Aceasta este echipată cu motoare foarte puternice, folosite în general pe drone de curse și integrează un sistem ingenios prin care poate să își detașeze elicele pentru a arunca o plasă către drona țintă. Aceste drone ar putea fi folosite de către forțe de ordine sau chiar de către persoane private, preocupate de intimitatea lor în spații private.

Drona interceptor folosește componente standard în construcție

Drona „interceptor” are un design neconvențional, însă totul a fost construit în așa fel încât să fie ușor de transportat, ușor de pus rapid în funcțiune și foarte ușor. Corpul dronei pare să fie făcut din materiale foarte ușoare, precum carbon și plastic, în timp ce toate componentele electronice sunt găzduite în partea de jos. Fiecare elice este atașată de o plasă, iar odată ce acestea sunt detașate, plasa se deplasează în sus pentru a se încurca de drona țintă.

Odată ce sistemul de „atac” este folosit, drona interceptor începe să cadă, dar este echipată cu o parașută, cât și cu un sistem sonor, pentru a putea fi găsită și refolosită pentru o nouă interceptare.

drona kamikaze

Drona este echipată cu două camere video în timp real. Camera principală este folosită pentru navigație și pentru identificarea țintei, în timp ce camera secundară est folosită pentru a ținti. Odată ce totul este aliniat, poți declanșa sistemul de atac. Zaitsevsky a implementat și două metode diferite de control, unul similar cu cel al dronelor de curse și FPV și unul similar cu cel al unui avion. Controlul se face cu o telecomandă destul de „standard” pentru operarea dronelor de acest gen.

Prototipul demonstrat vine chiar și cu un suport care ar putea fi montat pe o mașină de patrulă a forțelor de ordine, iar fiecare mașină ar putea fi echipată cu multiple astfel de drone.

sursa: lamat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult