O dronă Wingcopter va livra măști de protecție pentru un spital de pe o insulă britanică

26.05.2020
O dronă Wingcopter va livra măști de protecție pentru un spital de pe o insulă britanică

O dronă Wingcopter va livra măști de protecție pentru personalul medical de pe Isle of Mull, o insulă din Scoția cu o populație de aproximativ 3.000 de persoane.

Împreună cu măștile, drona va transporta și o încărcătură falsă pe distanța de 16 km dintre Lorn and Islands District General Hospital din orașul Oban și Mull and Iona Community Hospital din Craignure, transmite BBC.

Vehiculul aerian ar trebui să ajungă în 15 minute la destinație. Folosind alte mijloace de transport, călătoria durează 45 de minute.

Inițiatorii proiectului – Argyll and Bute Health and Social Care Partnership, împreună cu firmele Skyports și Thales – doresc să vadă dacă dronele pot fi folosite pentru astfel de misiuni în zonele greu accesibile.

Drona, capabilă să opereze în condiții meteo dificile, va fi operată de un pilot pe tot timpul zborului.

Proiectul, început anul trecut, a fost accelerat de pandemia de coronavirus. Testele vor fi făcute până pe 5 iunie, iar dacă proiectul se dovedește a fi un succes, va fi extins și în alte zone.

VEZI IMAGINILE DIN GALERIA FOTO

Drona folosită este un model german Wingcopter. Vehiculul este o combinație între o dronă clasică și o aeronavă cu aripă fixă.

După ce decolează, drona se folesește de aripi pentru a se menține în aer și utilizează, pentru propulsie, doar două dintre cele patru elice. De aceea, Wingcopter are o autonomie mai mare și poate zbura pe distanțe mai mari decât alte modele.

Wingcopter – caracteristici tehnice principale:

Viteză maximă: 150 km/h în mod „aripă fixă”
Viteză în mod economic: 100 km/h
Rază de acțiune: 120 km (45 de km la greutate maximă)
Capacitate cargo maximă: 6 kg
Altitudine maximă: 5.000 m

Această dronă a fost deja folosită cu succes pentru livrări de materiale medicale în insulele Vanuatu.

CITEȘTE ȘI:

O navă militară americană a distrus o dronă cu un laser

Australia a primit prima dronă care poate zbura doar folosind inteligența artificială

DJI pregătește lansarea Mavic Air 2, drona cu filmare 4K la 90 FPS

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult