Un pilot de dronă a murit în timp ce urmărea oameni car extrag ilegal aur

21.09.2020
Un pilot de dronă a murit în timp ce urmărea oameni car extrag ilegal aur
Foto: PikPik

Un pilot de dronă a murit în timp ce urmărea persoane care extrăgeau ilegal aur.

Isaac Ofosu era parte a unei echipe guvernamentale care monitorizează Regiunea Ashanti din Ghana. În timp ce urmăreau, pe Râul Offin, un grup de persoane care extrăgeau aur ilegal, un coleg al pilotului dronei a căzut în apă și era în pericol să se înece.

Citește și: O dronă a „bombardat” o piață aglomerată cu sute de pachete. Conținutul acestora, neașteptat

Ofosu a sărit în ajutorul bărbatului și l-a salvat, dar el nu a mai reușit să iasă din apă, iar corpul lui a fost recuperat peste câteva ore.

Autoritățile anchetează moartea tânărului.

Minerii ilegali de aur reprezintă o mare problemă în Ghana

Peste un milion de oameni sunt implicați în extragerea la scară mică a aurului în Ghana. Potrivit unor estimări, aceste persoane sunt responsabile pentru 35% din producția de aur din statul african. Foarte mulți oameni nu sunt, însă, autorizați să facă acest lucru.

Citește și ANALIZĂ: Potrivit lui Elon Musk, șeful Tesla, acest metal este „noul aur”

Minerii ilegali nu sunt preocupați de protecția mediului și de conservare, iar daunele pe care le provoacă sunt uriașe. De aceea, autoritățile încearcă să combată această activitate folosind inclusiv drone.

Din cele peste un milion de persoane menționate, aproximativ 70% extrag metalul galben în mod ilegal. Ghana a pierdut 2,3 miliarde de dolari din cauza mineritului ilegal de aur în 2016.

Surse: Pulse Ghana, The Conversation

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult