O dronă a „bombardat” o piață aglomerată cu sute de pachete. Conținutul acestora, neașteptat

04.09.2020
O dronă a „bombardat” o piață aglomerată cu sute de pachete. Conținutul acestora, neașteptat

O dronă a „bombardat” o piață aglomerată din Tel Aviv cu sute de pungi care conțineau marijuana. Aparatul de zbor aparține grupului de Telegram „drona verde”, care militează pentru legalizarea acestui drog în Israel.

Incidentul s-a petrecut joi în Piața Rabin. Oamenii s-au repezit să adune pachetele cu marijuana, transmite Jerusalem Post.

Înainte ca drona să apară, membrii grupului au publicat un mesaj pe Telegram: „Este timpul, frații mei dragi. Este o pasăre? Este un avion? Nu, este drona verde, care oferă cannabis gratuit, din cer… Bucurați-vă fraților iubiți, acesta este fratele vostru pilot, care se asigură că primim cu toții puțină iubire gratuită.”

O dronă care va aduce „ploaia de cannabis”

Grupul a anunțat și că lansează un nou proiect, numit „ploaia de cannabis”. În cadrul acestuia vor fi făcute lansări de marijuana o dată pe săptămână în zone diferite din Israel. Drona va transporta 1 kg de cannabis, împărțit în pachete de 2 grame.

Cum era de așteptat, poliția din Israel a anunțat că aceste operațiuni sunt ilegale. „Ploaia de cannabis” s-ar putea să mai aștepte. La scurt timp după incident, doi bărbați de aproximativ 30 de ani au fost reținuți în acest caz.

Citește și: Amazon primește licență pentru Prime Air. Va începe să livreze pachete cu drone

Dronele sunt folosite pentru tot mai multe activități. Dacă inițiativa celor din Israel este pașnică, nu același lucru se poate spune despre modul în care aceste aparate sunt folosite de un cartel din Mexic. Drone încărcate cu explozibil sunt utilizate de traficanții de droguri pentru a-și asasina rivalii, dar și împotriva forțelor de ordine.

Foto: Avshalon Sassoni

Citește și: Armata americană testează o lunetă specială, utilă împotriva dronelor

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult