VIDEO: Momentul când o dronă duce provizii pe un submarin nuclear

22.10.2020
VIDEO: Momentul când o dronă duce provizii pe un submarin nuclear

Marina militară americană a livrat, în premieră, provizii către un submarin nuclear folosind o dronă.

Testul a fost realizat pe 19 octombrie în Oceanul Pacific, în apropiere de Hawaii. O dronă cu patru elice a livrat o mică încărcătură pentru submarinul nuclear USS Henry M. Jackson, din clasa Ohio.

Citește și: Singurul caz din istorie în care un submarin a distrus un alt submarin în timp ce ambele se aflau sub apă

U.S. Navy caută noi modalități prin care poate oferi provizii esențiale pentru submarinele nucleare aflate în misiune. Unele dintre acestea petrec luni de zile sub apă, fără a ieși la suprafață.

Livrarea cu dronă, misterioasă

Marina americană nu a oferit detalii despre încărcătură, dar din imagini se vede că a fost vorba de ceva de mici dimensiuni. Aparatul de zbor a fost lansat de pe o ambarcațiune, de clasă nespecificată, aflată în apropierea submarinului.

Citește și: Un bărbat a folosit o dronă pentru a-și prinde nevasta infidelă

Astfel de livrări pot fi utile în cazul unor urgențe medicale. De exemplu, o navă americană, USS Fort McHenry, a fost nevoită anul trecut să stea mult timp departe de porturi după ce o infecție virală a izbucnit la bord.

Dronele au fost folosite pentru livrări de provizii medicale și de către civili, în timpul pandemiei. Un model de cursă lungă produs de Wingcopter a livrat măști de protecție pentru personalul medical de pe Isle of Mull, o insulă din Scoția cu o populație de aproximativ 3.000 de persoane.

Unele astfel de aparate de zbor au o capacitate foarte mare de ridicare. De exemplu, un model capabil să transporte 70 de kg a fost folosit pentru prima săritură cu parașuta dintr-o dronă.

Sursa: The Drive

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult