VIDEO: Momentul când un pilot de dronă este lovit de un cal în galop

24.07.2020
VIDEO: Momentul când un pilot de dronă este lovit de un cal în galop
Foto: Captură din video

Un pilot profesionist de dronă a fost lovit de un cal în timp ce controla dispozitivul.

Italianul Gianmarco Gabriele filma cu drona animalul care galopa, când a fost lovit de acesta.

Deoarece avea pe față un vizor care îi arăta exact ce vede camera de pe dronă, pilotul nu a văzut calul care se apropia. În urma impactului, Gabriele a fost trântit la pământ, iar accesoriile pentru controlul aparatului de zbor au zburat în toate direcțiile. Drona s-a prăbușit și ea la câteva zeci de metri mai încolo.

Din fericire pentru bărbat, calul l-a lovit doar în umăr, dar suficient de tare încât să îl dezechilibreze.

„A fost ca și cum m-ar fi lovit un tren. Din fericire am scăpat nevătămat!”, a scris italianul pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

Qualche mese fa ho vinto il @goproit @gopro #milliondollarchallenge , tra le clip che ho inviato per partecipare ce ne era una in cui seguivo un cavallo in libertà lanciato al galoppo! Per 3 giorni abbiamo girato sempre in sicurezza con 4 persone ad indirizzare il cavallo verso il maneggio. Il 4 giorno ho chiesto di girare una clip per il backstage alla persona posizionata alla mia sinistra.. purtroppo questa richiesta, sommata ad un giro di troppo intorno al cavallo, ha fatto sì che nel momento in cui il cavallo sarebbe dovuto entrare nel maneggio ha scartato a destra prendendomi di striscio. Con la zampa anteriore ha colpito L antenna della radio, l’ impatto mi ha fatto andare avanti con il busto e la zampa posteriore ha impattato gli occhiali vr. È stato come essere travolti da un treno ? ? per fortuna ne sono uscito illeso! Facendo swipe a dx potete vedere la clip dal drone!

A post shared by Gianmarco Gabriele (@gianmarco.gabriele) on

Gabriele susține că această înregistrare i-a asigurat câștigarea competiției GoPro Million Dollar Challenge de anul trecut. Această informație nu a fost confirmată încă de compania care produce camere de acțiune.

Piloții de dronă ar trebui să fie atenți în preajma animalelor

Dronele nu se împacă prea bine cu animalele. În 2017, mai multe persoane au fost rănite în Silverton, Colorado, după ce un astfel de aparat a fost dus prea aproape de cai la o cursă.

Clipul video cu incidentul în care a fost implicat Gabriele a devenit popular pe rețelele de socializare online. Majoritatea utilizatorilor l-au condamnat pe bărbat pentru faptul că a pilotat drona prea aproape de cal și pentru că nu avea pe cineva în preajmă care să îl atenționeze despre ceea ce se întâmpla în jurul lui. În a doua înregistrare se vede că animalul era speriat de zgomotul scos de elicele dronei.

Foto: Captură din video

„Te joci jocuri idioate, cu premii idioate. Caii și bovinele te pot răni grav sau ucide în anumite circumstanțe”, a scris un utilizator de Reddit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult