Elon Musk se teme că ar putea fi îndepărtat de la conducerea Tesla

30.01.2024
Elon Musk se teme că ar putea fi îndepărtat de la conducerea Tesla

Elon Musk, CEO-ul Tesla, și-a exprimat recent îngrijorările privind posibilitatea de a fi îndepărtat din funcția de conducere a companiei. În cadrul unei conferințe despre veniturile companiei, Musk a vorbit despre procentul mic pe care îl mai deține la Tesla și, conform acestuia, acest procent redus reprezintă o vulnerabilitate pentru rolul său de lider.

Deținând aproximativ 13% din Tesla, Musk a indicat că ar putea fi în pericol să fie votat afară de către firmele de consultanță pentru acționari, menționând în mod specific Glass Lewis și Institutional Shareholder Services, scrie First Post. 

Elon Musk a comparat aceste firme cu grupul extremist ISIS, sugerând că sunt influențate de „activiști” cu idei neconvenționale. Totuși, această comparație a fost făcută într-un context de umor și nu trebuie neapărat interpretată.

Elon Musk a vorbit despre posibilitatea de a-și mări procentul la cel puțin 25% pentru a-și consolida influența în companie și a discutat despre crearea unei clase duble de acțiuni, asemănătoare cu structura Meta Platforms, pe care o consideră „ideală” pentru a își asigura o influență mai puternică fără a căuta beneficii economice suplimentare.

Elon Musk nu vrea să rămână la Tesla fără cel puțin 25% din acțiuni

Această dezvăluire vine după ce Musk a făcut un apel public către consiliul Tesla. Recent, acesta a vândut aproape 40 de miliarde de dolari în acțiuni Tesla pentru a acoperi taxele și pentru a susține achiziția platformei de social media Twitter, pe care ulterior a redenumit-o X.

În timpul conferinței, Musk a îndreptat discuția către potențialul Tesla în domeniul inteligenței artificiale (AI) și al roboticii, subliniind angajamentul companiei față de aceste domenii. Totuși, CEO-ul a afirmat că, fără o cotă de cel puțin 25% în cadrul Tesla, ar urmări dezvoltarea de produse AI și robotice în altă parte.

Pe lângă Tesla, Musk deține și conduce mai multe companii, inclusiv platforma de social media X (anterior Twitter), SpaceX, The Boring Company și Neuralink.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult