Nokia Media Streamer: un nou dispozitiv Android TV pentru ecrane non-smart

22.08.2020
Nokia Media Streamer: un nou dispozitiv Android TV pentru ecrane non-smart

Brandul Nokia nu mai înseamnă de mult doar telefoane mobile. Acesta este licențiat de mai mulți parteneri ai companiei finlandeze la nivel global, iar în Asia, produsele sub acest nume se vând în foarte multe categorii. De exemplu, tocmai a fost anunțat pentru piața din India un nou dispozitiv numit Nokia Media Streamer, un TV box cu Android TV, care concurează pe piață cu alternativa Mi TV Stick de la Xiaomi și noul Chromecast cu Android, când va fi lansat oficial.

Nokia Media Streamer este foarte similar cu soluțiile Android TV de la Xiaomi

Spre diferență de Xiaomi, care a ales o formă sub formă de stick HDMI, alternativa Nokia din India este mai degrabă un soi de concurent pentru Xiaomi Mi TV Box, care vine cu un design similar. Practic, avem de a face cu un dispozitiv de formă pătrată cu colțuri rotunjite și cu o telecomandă foarte similară cu cea de pe noile modele NVIDIA Shield TV.

Telecomanda are deja butoane pentru Netflix și ZEE5, un serviciu de streaming indian, care vin preinstalate din fabrică. Celelalte butoane sunt pentru navigație, volum și pentru Google Assistant, aceasta fiind echipată și cu un microfon.

Nokia Media Streamer are acces la Google Play Store, deci poate rula cam toate aplicațiile disponibile de streaming video multimedia, cât și orice mai poți găsi în magazinul de aplicații. Apoi, acesta poate fi folosit pe post de Chromecast, pentru a reda conținut de pe alte dispozitive pe ecranul la care este conectat.

Cu un preț de 3.500 rupii (50 dolari), Nokia Media Streamer nu pare să facă prea multe lucruri diferite față de concurența din piață. Producătorii se bazează probabil pe numele ușor de recunoscut. De altfel, și caracteristicile hardware sugerează că avem de a face cu o platformă standard, care a fost pusă într-o cutie cu numele Nokia pe ea.

Specificații hardware

  • Rezoluție: Full HD (1920 x 1080 pixeli) 60 Hz
  • CPU: Quad-core
  • GPU: Mali 450
  • RAM: 1GB RAM
  • Stocare internă: 8 GB
  • Sistem de operare: Android TV 9.0
  • Conectivitate: WiFi 2.4GHz/5GHz dual-band

Dispozitivul se lansează pe 28 august în India. Asemeni televizoarelor inteligente de la Nokia, nu ne așteptăm ca acestea să fie disponibile în afara acestei regiuni.

sursa: Neowin

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult