Sonos anunță Sub Mini, un subwoofer mai mic, dar nu foarte ieftin, pentru sisteme audio din camere mici și medii

13.09.2022
Sonos anunță Sub Mini, un subwoofer mai mic, dar nu foarte ieftin, pentru sisteme audio din camere mici și medii

Sonos a anunțat oficial Sub Mini, mult așteptatul subwoofer mai compact și mai ieftin din gama sa, realizat special pentru sisteme care sunt găzduite în camere de dimensiuni mici și medii. Astfel, acesta va fi recomandat pentru utilizare alături de soundbar-urile mai accesibile din gama companiei, precum Ray și Beam, lăsând vechiul Sonos Sub pentru sistemele mai avansate, care sunt puse în sisteme cu soundbar-uri precum Arc.

Sub Mini este dedicat sistemelor cu soundbar-uri din gamele entry și mid de la Sonos

Compania spune că a încercat să creeze un nou tip de subwoofer cu modelul Mini, dar după mai multe tentative s-au întors la design-ul originalului Sub, cu două difuzoare poziționate față în față, într-un format numit „force cancelling”. Astfel, forma cilindrică a noului Sub Mini este întreruptă pe la jumătate de un decupaj dreptunghiular, unde cele două difuzoare sunt amplasate. Acest design va elimina vibrațiile difuzorului, oferind basul puternic caracteristic unui subwoofer, fără să creeze vibrații în incinta sau la obiectele din jur.

Sub Mini are dimensiuni de 22 cm în diametru și 30 cm înălțime, putând fi cu ușurință amplasată în orice sistem multimedia pentru acasă. Fiind un subwoofer wireless, acesta poate fi mutat cu ușurință oriunde există o priză, iar prin intermediul TrueSound, tehnologia care scanează camera cu ajutorul unui iPhone, sunetul va fi acordat corespunzător indiferent de poziționarea lui Sub Mini.

sonos sub mini drivers

Configurarea boxei este simplă și rapidă. Cei care au deja un sistem Sonos instalat, nu trebuie decât să apropie telefonul pe care au aplicația Sonos instalată de partea de sus, iar NFC-ul va porni configurarea. Controlul volumului se face prin aceeași telecomandă ca restul sistemului din camera respectivă, iar intensitatea basului se face din aplicația Sonos de mobil.

sonos sub mini colors

Sub Mini comunică cu restul de dispozitive Sonos printr-o conexiune Wi-Fi de 5 GHz invizibilă, acestea realizând practic o rețea wireless proprie. Toate sunt apoi conectate la internet prin conexiunea de 2.4 GHz.

sonos sub mini size

Fiind un produs Sonos, nu ne așteptam să fie unul ieftin, dar nici nu ne așteptam ca Sum Mini să fie semnificativ mai scump decât un soundbar Ray. Se pare însă că pentru a atinge nivelul de performanță cerut de Sonos, sunt necesare componente scumpe și un proces de dezvoltare complex. Astfel, Sub Mini intră în ofertă la 2.499 lei în România, în două culori: alb sau negru. Subwoofer-ul este deja disponibil pentru precomandă și va fi livrat începând cu data de 6 octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult