Jetpack AI este un nou plugin de WordPress care poate să scrie, să rescrie sau să corecteze rapid articole

08.06.2023
Jetpack AI este un nou plugin de Wordpress care poate să scrie, să rescrie sau să corecteze rapid articole

Automattic a dezvăluit un asistent pentru scris în platforma sa de blogging numit Jetpack AI. Acesta are multe cazuri de utilizare, însă pare să fie realizat pentru a accelera scrisul de articole, oferind diverse unelte dedicate blogger-ilor. Acesta este disponibil într-o variantă gratuită de testare pentru un număr limitat de cereri, sau poate fi folosit nelimitat pe baza unui abonament.

Platforma WordPress anunță Jetpack AI pentru asistență la scrierea de articole

Jetpack AI poate să facă cam orice ne-am obișnuit să vedem de la ChatGPT în materie de scris, însă este concentrat special pe blogging. Astfel, AI-ul de la WordPress permite scrierea unui întreg articol pe baza unui subiect ales de către utilizator, sau poate să rescrie un articol deja existent cu un alt ton (informativ, optimist, umoristic, sarcastic, etc.).

Noul AI pentru blogging are și alte funcții interesante. De exemplu, poate genera un titliu pentru un articol scris, sau poate să verifice dacă acesta este scris corect din punct de vedere gramatical. Acesta poate corecta și alte greșeli în scris și permite chiar și traducerea în 12 limbi.

Cei care vor să testeze Jetpack AI pe WordPress pot face asta gratuit pentru primele 20 de cereri. După ce acestea sunt epuizate, abonamentul lunar pentru acces la aceste funcții este de doar 10 dolari pe lună, un preț mai mic decât cel al versiunii Premium a lui ChatGPT. Desigur, GPT poate să facă mai multe, dar dacă ai plăti doar pentru scris, corectare de articole și generare de titluri, varianta pentru WordPress pare mai avantajoasă.

Desigur, există și AI-ul Bing, bazat tot pe ChatGPT, care permite interacțiuni limitate în cadrul unui chat, dar complet gratuit, cât și noul Copilot de la Microsoft pentru Office, care permite funcții similare.

Este destul de impresionant faptul că astfel de unelte AI sunt integrate cu o viteză atât de mare în servicii cu o vechime mare în piață și că utilizatorii le adoptă atât de repede în fluxul de muncă.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult