Zafira este un robot umanoid care le ia temperatura clienților și oferă dezinfectant

28.08.2020
Zafira este un robot umanoid care le ia temperatura clienților și oferă dezinfectant

Un magazin din India folosește un robot umanoid pentru a le lua temperatura clienților. Mai mult, Zafira le oferă acestora dezinfectant pentru mâini.

Magazinul se află în orașul Tiruchirappalli din sudul Indiei. Robotul este înzestrat cu inteligență artificială și poate înregistra numărul exact al persoanelor care intră și ies din magazin. Mai mult, Zafira are grijă ca oamenii să păstreze distanța recomandată în timpul pandemiei, transmite NDTV.

„Femeia” poate fi îmbrăcată în haine diferite, având rolul și de manechin mobil în magazinul de haine.


Zafira a fost dezvoltată de compania Zafi Robots. Inițial un prototip, robotul s-a bucurat de mare succes, iar producătorul a primit comenzi de la mai multe magazine.

Zafira nu e singurul robot umanoid care și-a găsit job în pandemie

Zafira se alătură altor roboți umanoizi care au primit de lucru în timpul pandemiei. Erica, un robot înzestrat cu inteligență artificială, a primit rolul principal într-un film SF. „Actrița” va juca în pelicula „b”, care are un buget de 70 de milioane de dolari.

Erica

Mai mult, o funcționară robot a început să ofere servicii la un birou pentru evidența populației din Siberia. „Femeia”, care are păr blond și ochi căprui, lucrează în Perm, la 1.100 de km de capitala Moscova. În acest moment, „funcționara” eliberează caziere.

Totodată, vânzările de roboți pentru sex înzestrați cu inteligență artificială au crescut accelerat în timpul pandemiei COVID-19.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult