O funcționară robot, capabilă să își schimbe expresia facială, eliberează caziere

15.07.2020
O funcționară robot, capabilă să își schimbe expresia facială, eliberează caziere
Foto: Promobot

O funcționară robot a început să ofere servicii la un birou pentru evidența populației din Siberia.

„Femeia”, care are păr blond și ochi căprui, lucrează în Perm, la 1.100 de km de capitala Moscova. În acest moment, funcționara eliberează caziere, dar mai târziu ar putea primi și alte sarcini.

Robotul a fost gândit de compania Promobot pentru a arăta ca o rusoaică tipică. Trăsăturile faciale ale „funcționarei” au fost generate de un program bazat pe inteligență artificială, care a analizat mii de imagini cu femei din Rusia.

Foto: Promobot

Robotul, care poartă uniformă, poate recrea peste 600 de expresii faciale umane, prin mișcarea ochilor, a pomeților și a buzelor.

Robotul, care poate pune întrebări generice și răspunde la solicitări, este conectat la un scaner și o imprimantă.

Angajații robot nu se îmbolnăvesc

Roboții înlocuiesc oamenii în multe domenii, iar tendința este accelerată de actuala pandemie. Mașinile nu se îmbolnăvesc, nu trebuie să poarte măști de protecție și nici să păstreze distanțarea socială. Astfel, Erica, un robot înzestrat cu inteligență artificială, a primit rolul principal într-un film SF. „Actrița” va juca în pelicula „b”, care are un buget de 70 de milioane de dolari.

Totodată, vânzările de roboți pentru sex înzestrați cu inteligență artificială au crescut în timpul pandemiei. Livrările RealDoll, o companie care produce astfel de dispozitive, au urcat cu 50%. Asta deși cel mai avansat model, Harmony, are un preț „piperat”, de 12.000 de dolari.

Mai mult, în Coreea de Sud oamenii vor fi testați pentru COVID-19 cu ajutorul unui robot controlat de la distanță. Tot în Asia, câinele robot Spot le transmite oamenilor să păstreze distanța în parcurile din Singapore.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult