Apple va scumpi „la grămadă” toate aplicațiile din App Store

20.09.2022
Apple va scumpi „la grămadă” toate aplicațiile din App Store

Acuzând problemele cauzate de inflație, Apple este pe care să scumpească toate aplicațiile din catalogul App Store, utilizatorii europeni fiind îndeosebi afectați.

Neplăcerile cauzate mai ales de inflație sunt resimțite în cea mai mare parte a lumii, folosirea monedei Euro drept referință negarantând în niciun fel  profitabilitatea tranzacțiilor. Totul pornește de la modul în care valoarea de plată s-a raportat ani de-a rândul valorii euro-dolar, raportul poziționat de fiecare dată în favoarea monedei euro rezolvând de la sine orice diferențe asociate taxelor de import, sau alte costuri ascunse.

Lista regiunilor afectate cuprinde țări precum Chile, Egipt, Japonia, Malaiezia, Pakistan, Polonia, Corea de Sud, Suedia, Vietnam, precum și orice alt teritoriu în care este folosită moneda Euro

Nu există o explicație oficială pentru care Apple va crește prețurile App Store în aceste țări, dar acest lucru este probabil legat de scăderea cursului de schimb al monedelor locale față de dolar. De exemplu, euro a atins acum paritatea cu dolarul, lucru care nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 20 de ani. Astfel, produsele livrate de companii americane au devenit peste noapte mai scumpe, taxele pe importuri devenind dintr-o dată relevante în calcularea prețului final.

Aparent, scumpirile ar fi pornit de la creșterea prețurilor în Vietnam se datorează noilor reglementări fiscale locale.

Încă din 5 octombrie 2022, prețurile aplicațiilor și achizițiilor în aplicație (cu excepția abonamentelor cu reînnoire automată) din App Store vor crește în Chile, Egipt, Japonia, Malaezia, Pakistan, Polonia, Coreea de Sud, Suedia, Vietnam și toate teritoriile care folosesc moneda euro. În Vietnam, aceste creșteri reflectă, de asemenea, noile reglementări pentru Apple pentru colectarea și remiterea taxelor locale, ținând cont de aspecte precum TVA și impozitul local.

Astfel, pentru cumpărătorii sin zona Europa achizițiile în aplicație la prețul de 0,99 EUR vor costa acum 1,19 EUR. Altfel spus, o aplicație care costă 9,99 EUR va avea prețul crescut la 11,99 EUR. Apple le reamintește dezvoltatorilor că noile prețuri AppStore vor intra în vigoare pe 5 octombrie 2022. Dezvoltatorii pot păstra prețurile abonamentului pentru abonații actuali, dacă doresc.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult