Câţi oameni au downloadat, de fapt, aplicaţia Tik Tok în 2019. Peste Messenger, Facebook şi Instagram!

16.03.2020
Câţi oameni au downloadat, de fapt, aplicaţia Tik Tok în 2019. Peste Messenger, Facebook şi Instagram!

Chiar dacă, probabil, nu este cea mai de încrederea aplicaţie de solializare, TikTok se bucură de foarte mult succes, ajungând să fie a doua cea mai descărcată aplicaţie de mobil din lume, mai mult chiar decât Facebook şi Facebook Messenger.

În ciuda faptului că este considerată o veritabilă unealtă pentru spionare în masă, pusă în slujba guvernului chinez, TikTok a reuşit să strângă la nivel global peste 700 milioane de download-uri, mai mult decât Facebook Messenger (puţin peste 700 milioane descărcări) şi Facebook  (puţin sub 700 milioane descărcări).

Încă, cea mai descărcată aplicaţie de mobil din lume, WhatsApp a adunat în 2019 aproximativ 850 milioane download-uri, performanţa fiind probabil datorată succesului foarte mare în rândul utilizatorilor din India. În mod interesant, TikTok de asemenea îşi atribuie mare parte din succes instalărilor contorizate din India, regiune care în prezent este una a dintre cele mai expansive pieţe smartphone din lume. Comparat cu 2018, TikTok a contorizat în India cu 45% mai mulţi utilizatori, în timp ce WhatsApp a avut o creştere de 39% a numărului de utilizatori.

TikTok este o aplicaţie de social media în care utilizatorii, în mare parte adolescenţi şi adulţi tineri, postează videoclipuri scurte de până la 15 secunde, deseori sincronizate cu muzica.

Aplicaţia foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru a determina ce îţi place – evaluând tipurile de videoclipuri pe care le vizionezi şi cât timp le urmăreşti – pentru a-ţi evidenţia noi clipuri de urmărit în feed-ul principal de conţinut.

Aplicaţia deţinută de firma chineză ByteDance, în prezent cel mai valoros startup din lume, a fost descărcată de peste 1,5 miliarde de ori.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News