Ce presupune transferul eSIM, pe Android

21.08.2023
Ce presupune transferul eSIM, pe Android
foto: Infineon

Denumite și cartele virtuale, alternativele eSIM promit avantaje similare rețelelor convenționale de telefonie mobilă, cu și mai puține obligații, în contextul sub-închirierii infrastructurii existente de telefonie. Astfel rămâne doar să alegi furnizorul preferat și să accepți condițiile contractuale.

Întreaga procedură de conectare se va baza pe scanarea unui cor QR generat pe dispozitivul deja autentificat, noul telefon afișând imediat instrucțiunile de conectare relevante, urmând ca datele atribuite eSIM-ului anterior să fie transferate automat la noul cont de telefonie mobilă. Argumentul principal ar fi acela că nu vei avea nevoie în niciun moment să accesezi linia de suport tehnic pentru activarea eSIM-ului achiziționat.

Totuși, nu este clar deocamdată dacă suportul pentru transfer eSIM va fi suportat în mod nativ de versiunea Android 14, sau avem de-a face cu încă o îmbunătățire rezolvată celei mai noi revizii de Android.

Apple oferă deja un instrument încorporat cu platforma iOS, care permite utilizatorilor de iPhone să transfere fără probleme profiluri eSIM pe un alt iPhone. Au existat, de asemenea, indicii cum că Google pregătește opțiunea de convertire a unei cartele SIM fizice într-un eSIM, pe Android. Între timp, nu este clar dacă aceasta va rămâne o caracteristică reală, sau doar ca o opțiune pentru transferul de la eSIM la un alt eSIM.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult