Cum să apelezi mai multe persoane în același timp pe WhatsApp

28.06.2020
Cum să apelezi mai multe persoane în același timp pe WhatsApp

Gratuit și fără bătăi de cap, iată cum poți să apelezi până la opt persoane simultan pe WhatsApp, indiferent dacă folosești telefoane cu Android, iOS, sau PC-ul Windows.

În timp ce Google oferă deja prin serviciul Duo opțiunea pentru apeluri video cu până la 12 participanți, WhatsApp are de partea sa atuul numărului foarte mare de utilizatori existenți, făcând mult mai simplă pornirea unei conferințe pe WhatsApp decât pe orice altă platformă de mesagerie.

Susținută de Facebook, platforma WhatsApp a introdus opțiunea pentru comunicare prin apeluri video cu mai mulți participanți încă din anul 2018, disponibilă de pe orice smartphone cu Android sau iOS. Anterior, sesiunile de apeluri video funcționau asemănător apelurilor clasice de voce, între doi participanți.

Cum adaugi participanți la un grup de WhatsApp existent

Între timp, lucrurile au evoluat, crearea unui grup de WhatsApp pentru videoconferință fiind extrem de simplă. Tot ce ai de făcut este să mergi la tab-ul Chats din interfața aplicației de mobil și să folosești butonul More options (de forma unui simbol cu trei puncte, apărut pe ecran în colțul dreapta-sus), unde folosești opțiunea New Group pentru inițierea unei noi sesiuni de comunicare video. Alternativ, poți folosi și icon-ul New Chat, urmată de opțiunea New Group. Singura cerință esențială este ca participanții la discuție să fie în lista ta de contacte. Dacă nu este cazul, poți adăuga acum numărul de telefon al persoanei pe care vrei să o incluzi în discuție.

Odată intrat în ecranul Group Chat, poți folosi icon-ul „telefon” din colțul dreapta-sus pentru accesarea unui meniu de unde poți selecta până la 7 invitați, tu urmând să fi cel de-al optulea participant la discuție. Dacă persoanele din grup nu sunt deja în agenda de contacte, acestea nu vor apărea în listă.

Mai departe, folosești simbolul dedicat pentru apel video, sau cel de forma unui receptor pentru telefon clasic dacă vrei să optezi pentru comunicare exclusiv audio.

Atunci când participanții sunt contactați pentru apelul video de grup, meniul de apelare va conține informații despre identitatea tuturor celor intrați deja în discuție.

Dacă vrei să apelezi individual o singură persoană, trebuie doar să deschizi chat-ul cu contactul pe care vrei să îl apelezi, după care atingi pictograma cu simbolul telefon sau apel video.

Al treilea adăugat în interfață, butonul dedicat pentru apelurile de grup „add participant” poate fi folosit după inițierea unui apel vocal sau video unu-la-unu, pentru a adăuga și alți participanți a discuție.

 

Cum și cât de sigur este să apelezi cineva pe WhatsApp?

Apelurile de grup pe WhatsApp sunt inițiate prin canale de comunicați protejate folosind „criptate end-to-end”. Asta înseamnă că nimeni, nici măcar administratorii WhatsApp nu vor putea intercepta comunicațiile tale, indiferent de tipul rețelelor traversate (date mobile, Wi-Fi privat sau public). De asemenea, conexiunile cu persoane aflate în țări recunoscute pentru practicarea cenzurii și supravegherea în masă a populației ar trebui să rămână confidențiale, presupunând că filtrele locale impuse pentru cenzurarea serviciilor online dificil de controlat nu împiedică de la bun început stabilirea conexiunii. Însă chiar și pentru aceste situații există alternative, cum ar fi configurarea unei conexiuni VPN folosind un furnizor recunoscut, preferabil localizat într-o țară unde libertatea de exprimare nu este deja un subiect tabu.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult