Curând, vei putea răspunde la apeluri WhatsApp și direct de pe smartwatch

31.08.2022
Curând, vei putea răspunde la apeluri WhatsApp și direct de pe smartwatch

WhatsApp continuă să evolueze către statutul de platformă universală de mesagerie, comunicațiile putând fi preluate și de pe dispozitive mai puțin comune, cum ar fi smartwatch-urile cu platformă Wear OS 3.

Planul Meta este de a oferi utilizatorilor toate mijloacele posibile pentru a comunica cu prietenii sau familia, indiferent de tipul dispozitivului folosit.

Revenind la Wear OS 3, suportul confirmat de Google acoperă inclusiv seriile Galaxy Watch 4 și 5. Astfel, începând cu versiunile WhatsApp beta pentru Android 2.22.19.11, noua funcționalitate este garantată, utilizatorii putând răspunde la mesaje și chiar prelua apeluri de voce, direct din aplicația de pe Galaxy Watch. Apeluri WhatsApp astfel recepționate vor fi diferențiate prin aplicarea siglei WhatsApp.

Schimbarea a fost confirmată pe Galaxy Watch 5 și Watch 4, dar experiența ar trebui să fie similară și pe alte dispozitive smartwatch cu Wear OS 3, cum ar fi Mont Blanc Summit 3 și Galaxy Watch 5 Pro . Interesant este că WhatsApp nu oferă o aplicație nativă Wear OS, schimbarea anunțată vizând direct firmware-ul WearOS.

Pentru sa beneficia de noua funcționalitate este necesară cel puțin actualizarea la cea mai recentă versiune de WearOS, respectiv, abonarea la canalul de actualizare beta oferit de Google, cu acces la versiuni software încă neanunțate oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult