După lupta împotriva extensiilor adblock, abonamentul YouTube Premium urmează să se scumpească

02.11.2023
După lupta împotriva extensiilor adblock, abonamentul YouTube Premium urmează să se scumpească

Scumpirile abonamentului YouTube Premium continuă. Tarifele mai mari vor fi aplicate acum și în câteva țări din Europa.

Nu este un secret faptul că YouTube a pornit o campanie masivă împotriva extensiilor de tip adblock, împiedicându-i pe cei care le folosesc să vadă conținutul de pe platformă. Compania a îndemnat utilizatorii să opteze pentru nivelurile Premium, în schimb, care nu au reclame, printre alte beneficii.

GSMArena relatează că, începând cu data de 1 noiembrie 2023, abonamentul YouTube premium va fi majorat în anumite state ale lumii. Abonații din toate colțurile lumii au început să primească un e-mail prin care YouTube anunță că va crește taxa lunară. Începând cu 1 noiembrie, YouTube Premium primește o creștere a prețurilor în Argentina, Australia, Austria, Chile, Germania, Polonia și Turcia. Acest lucru se aplică tuturor nivelurilor – Premium și Music Premium. Deocamdată, România nu este vizată de aceste scumpiri.

Creșterea prețului se va aplica noilor utilizatori, în timp ce clienții existenți vor primi „cel puțin trei luni în plus” înainte de a vedea modificarea pe facturile lor. YouTube a menționat în e-mail că decizia nu a fost luată cu ușurință și respectiva majorare a prețurilor va „continua să îmbunătățească Premium și să sprijine creatorii și artiștii” urmăriți de oameni.

După cum bine știm, YouTube Premium oferă o experiență fără anunțuri utilizatorilor, redare în fundal, precum și descărcări offline la calitate maximă. Există, de asemenea, o opțiune de 1080p cu rata de biți îmbunătățită, care oferă clipuri mai puțin compresate, la o calitate mai bună.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult