Elon Musk anunță TruthGPT, un alternativă OpenAI proiectată să ”caute adevărul”

18.04.2023
Elon Musk anunță TruthGPT, un alternativă OpenAI proiectată să ”caute adevărul”

Spre deosebire de ChatGPT, TruthGPT ar urma să fie un AI modelat pentru a ”maximiza căutarea adevărului și înțelegerea universului prin cunoaștere”, spune CEO-ul X.AI Corp.

Într-un interviu acordat televiziunii Fox News, Musk pare că-și dă frâu liber imaginației, menționând numele TruthGPT aparent fără să realizeze legătura cu Truth Social, rețeaua de socializare înființată de fostul președinte american Donald Trump, tocmai pentru a-și prezenta propriile ”adevăruri” într-un mediu în care nu riscă să fie contrazis sau cenzurat. Ironie sau nu, Elon Musk declară că urmărește același lucru: adevărul suprem. Totuși, Musk încearcă să dea narativului prezentat un ton optimist-vizionar, vorbind despre cunoașterea universului prin puterea inteligenței artificiale.

Echivalent Google/Alphabet, X Corp mai are în administrare și rețeaua Twitter, după ce fosta companie Twitter Inc a încetat să mai existe ca și entitate economică distinctă. Abia înființată, X.AI Corp pare că va juca un rol important nu doar în dezvoltarea viitoare a rețelei Twitter, dar și a altor companii controlate de celebrul antreprenor, precum Space X și Tesla. Astfel tehnologiile AI din spatele TruthGPT ar putea căpăta un rol central în gestionarea celor mai avansate funcții oferite de computerul mașinilor Tesla, până la gestionarea cu precizie imbatabilă a lansărilor SpaceX, lucrând la anticiparea potențialelor probleme și creșterea șanselor de reușită a fiecărei misiuni.

Recent, am aflat „pe surse” că antreprenorul american a cumpărat mii de unități GPU de clasă Enterprise, chiar înainte de a semna o petiție solicitând industriei de tehnologie să „ia o pauză” de minim șase luni de la inovațiile pe segmentul AI.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult