Evoluţia vânzărilor de smartphone şi a traficului de date în anul 2014, potrivit Vodafone

12.02.2015
Evoluţia vânzărilor de smartphone şi a traficului de date în anul 2014, potrivit Vodafone

Potrivit ultimelor date publicate de Vodafone, aproape 60% din telefoanele inteligente cumpărate de clienţii companiei sunt compatibile cu reţeaua 4G, care acoperă acum 55% din populaţie.

Comparat cu anul 2013, Vodafone înregistra la finalul lunii septembrie 2014 o creştere cu 60% a traficului de date, avansul fiind atribuit expansiunii reţelei 4G de internet mobil şi interesul arătat de consumatori pentru folosirea de smartphone-uri cu acces permanent la internet.

Conform măsurătorilor independente realizate de o companie germană de audit, viteza medie a serviciilor de date furnizate de Vodafone a fost de 47 Mbps, faţă de 41 Mbps pentru „Operatorul 2“ şi 28 Mbps pentru „Operatorul 3“. Din testele prezentate de Vodafone rezultă că reţeaua companiei britanice a obţinut cele mai mari scoruri. Chiar dacă nu au fost nominalizaţi în mod direct, cel mai probabil „Operatorul 2“ şi „Operatorul 3“ sunt de fapt Orange şi Telekom.

Vodafone: Traficul de date şi vânzările de smartphone-uri au explodat

Află mai multe despre evoluţia serviciilor oferite de Vodafone şi auditul realizat în perioada 6 noiembrie – 2 decembrie 2014 de către compania germană P3, vizând calitatea serviciilor de voce şi date de pe piaţa locală, din materialul publicat pe ZF.ro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult