Facebook sistează plățile bonus pentru creatorii Reels

10.03.2023
Facebook sistează plățile bonus pentru creatorii Reels

Lansată ca un răspuns grăbit pentru TikTok, platforma Facebook Reels nu a atins niciodată succesul sperat. Între timp, Meta, compania creată de Mark Zuckerberg pentru a gestiona inclusiv Metaverse, succesorul Facebook transformat într-o „gaură neagră” pentru fondurile companiei, pare că a ajuns la fundul sacului.

Pentru a nu risca acțiuni judecătorești, anunțul făcut de Meta chiar în umbra unei noi runde de concedieri masive reasigură creatorii care au participat la platforma Reels că-și vor primi recompensele așteptate inclusiv pentru actuala lună de plată. Însă, mai departe, conținutul și așa de calitate îndoielnică distribuit pe Reels are toate șansele să scadă în diversitate, pregătind terenul pentru eventuala restrângere a secțiunii de filmulețe arătată utilizatorilor Facebook, deja plictisiți cu un News Feed găzduind conținut de tot mai slabă calitate. Pe undeva, vina nu este doar a administratorilor Facebook care au încercat ajustări nu tocmai inspirate pentru algoritmii platformei, o bună parte din „vină” revenind și utilizatorilor care fie au părăsit Facebook cu totul, sau postează mult prea rar pentru a rupe „plictiseala” din feed-ul celorlalți utilizatori.

Oficial, Meta spune că programul de recompensare a creatorilor Reels de fapt evoluează la o nouă formulă mai atractivă, noua versiune Reels Play urmând să remunereze creatorii de conținut într-un mod ceva mai focalizat. Altfel spus, autorii care au deja succes vor fi motivați ceva mai mult, în timp ce „amatorii” vor rămâne cu venituri prea mici pentru a mai justifica efortul depus.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult