Facebook Stories, disponibil curând şi în versiunea pentru PC a reţelei de socializare

04.08.2017
Facebook Stories, disponibil curând şi în versiunea pentru PC a reţelei de socializare

Inspirată de Snapchat, funcţia Stories a fost preluată cu destul succes în reţeaua Instagram, iar acum şi Facebook. Apărute în aplicaţia pentru mobil încă din luna martie, postările Facebook Stories vor putea fi urmărite şi din faţa PC-ului.

Contrastând cu versiunea pentru Instagram, folosită de peste 250 milioane de utilizatori, funcţia Stories este mai degrabă ignorată în reţeaua Facebook, afişarea proeminentă în interfaţa aplicaţiei pentru mobil stârnind doar nemulţumirea utilizatorilor. Deloc descurajaţi, administratorii reţelei aduc Facebook Stories şi în versiunea desktop, alocând un spaţiu clar vizibil deasupra feed-ului de conţinut.

Funcţionalitatea noului modul este explicată la plasarea cursorului asupra simbolului (?) afişat în colţul dreapta-sus, utilizatorii aflând cum pot ilustra cu poze şi imagini întâmplările din viaţa de zi cu zi, fără grija că postările mai puţin inspirate vor rămâne vizibile prea mult timp.

Aflată la fază de testare cu un grup restrâns de utilizatori, versiunea desktop a funcţiei Facebook Stories va fi anunţată oficial la o dată ulterioară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult