Facebook testează o funcţie prin care utilizatorii de smartphone-uri pot găsi reţele Wi-Fi gratuite

06.12.2016
Facebook testează o funcţie prin care utilizatorii de smartphone-uri pot găsi reţele Wi-Fi gratuite

În urmă nu cu mult timp, Facebook le-a cerut proprietarilor de pagini să listeze adresa fizică la care au sediul. Se pare că pe baza acestor informaţii compania doreşte să le ofere utilizatorilor o hartă cu punctele Wi-Fi gratuite la cre se pot conecta. Această caracteristică a apărut în aplicaţiile de iOS ale mai multor utilizatori de Facebook.

 

Noua caracteristică poate fi găsită în meniul aplicaţiei de Facebook, alături de secţiuni precum Pages sau Adverts Manager.

Aplicaţia, în versiunea despre care vorbim, are şi posibilitatea să îi notifice pe utilizatori atunci când în jurul lor se găsesc hotspot-uri publice. Totuşi, utilizatorii ar trebuie să evite să se conecteze la astfel de reţele Wi-Fi, deoarece majoritatea nu sunt sigure. Facebook ar trebui să se şi asigure, înainte de a le recomanda, că nu sunt periculoase. 

 

 

Cel mai frecvent atac asupra celor care se conectează la aceste spoturi este cel numit SSL decryption, care le permite infractorilor cibernetici să intercepteze date personale şi de business.

 

Potrivit unui studiu realizat de compania Skycure, 8% din totalul atacurilor au provenit din reţele Wi-Fi care includ cuvântul „free” (gratuit) în nume.

 

 

Skycure oferă şi o hartă pe care puteţi verifica câte reţele Wi-Fi periculoase se află în zona în care vă aflaţi, dar şi aplicaţii dedicate pentru sistemele de operare Android şi iOS. De exemplu, în zona Centrului Vechi din Bucureşti, compania afişează, pe harta globală, cinci reţele wireless periculoase.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult