Facebook va solicita verificarea identității pentru paginile care distribuie postări virale

29.05.2020
Facebook va solicita verificarea identității pentru paginile care distribuie postări virale

Într-o nouă măsură îndreptată împotriva autorilor de Fake News, Facebook va solicita verificarea identități pentru paginile care distribuie frecvent postări virale, blocând postarea de conținut dacă administratorii acestora nu parcurg procesul Page Publishing Authorization în intervalul de timp solicitat.

Oricine a petrecut suficient timp pe Facebook a întâlnit în News Feed postări din categoria celor virale, redistribuite de sute și mii de ori de utilizatorii rețelei. Căutând sursa acestora, deseori ajungem la pagini specializate în conținut senzațional bazat pe informații distorsionate, jumătăți de adevăruri sau dezinformări. Intenția poate fi atragerea unui număr cât mai mare de vizitatori pe un website, dar scopul poate fi și de a influența opinia publică folosind dezinformări și alte forme de conținut rău intenționat. Nu de puține ori, în spatele paginilor de Facebook specializate în conținut viral se află entități susținute de guverne străine.

Adresând această problemă, Facebook anunță că va „verifica identitatea administratorilor de pagini care prezintă un comportament neautentic  și ale căror postări se viralizează rapid în Statele Unite”. Scopul este de a crește nivelul de transparență asigurând că pagina respectivă nu este controlată de un robot, sau administrată de persoane care țin neapărat să-și păstreze identitatea secretă.

Măsura vizează inclusiv paginile care au postări ”virale ocazionale” sau ”faimoase part-time”, neconformarea la solicitările Facebook pentru verificarea identității fiind penalizată prin limitarea vizibilității postărilor, reducând astfel și potențialul de viralizare.

Deocamdată, nu este clar dacă măsurile anunțate pentru Statele Unite vor fi extinse și în alte regiuni ale lumii acoperite de rețeaua de socializare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult