Feed-ul de conținut Facebook, inundat cu postări de tip ”La mulți ani” și mesaje pentru celebrități

25.08.2022
Feed-ul de conținut Facebook, inundat cu postări de tip ”La mulți ani” și mesaje pentru celebrități

O ajustare neinspirată a algoritmilor Facebook a făcut ca postările fără legătură cu interesele utilizatorilor să inunde feed-ul de conținut, motivând-ui pe unii dintre aceștia să recurgă la măsuri „extreme”.

Confruntați cu un șir nesfârșit de mesaje de apreciere lăsate pe conturile vedetelor la care au dat (sau nu) Follow, înlocuind cu totul postările obișnuite din News Feed, o parte dintre utilizatorii Facebook au reacționat din frustrare, dezabonându-se de la feed-ul tuturor vedetelor respective. Iar o parte dintre cei aflați deja „pe picior de plecare”, au ales să-și manifeste nemulțumirea solicitând dezactivarea contului Facebook. Probleme au apărut sporadic și pentru utilizatorii Facebook din România, doar că postările scoase în evidență au legătură cu un „obicei” respectat cu sfințenie, acela de a răspunde cu orice ocazie sugestiei Facebook de a ura ”La mulți ani”. Iar cum pentru multe dintre conturile semi-inactive de pe Facebook aceasta este singura activitate găsită, postările respective au fost „dezgropate” în ordine cronologică și afișate ca și unice noutăți de pe Facebook.

Aparent, la sursa neplăcerilor s-a aflat o eroare de configurare a algoritmilor Facebook responsabil cu selectarea automată de conținut pentru afișarea în News Feed. Spre exemplu, algoritmii platformei trebuiau să ignore toate postările lăsate de fani, evidențiind celorlalți utilizatori doar rarele ocazie când o vedetă răspunde comentariului unui fan. Însă ieri s-a întâmplat exact contrariul, algoritmii platformei preluând toate urările lăsate de-a lungul timpului.

Însă principala nemulțumire a utilizatorilor a fost că eroarea i-a privat de fluxul obișnuit de actualizări și mesaje distribuite de paginile la care sunt abonați. Deja nemulțumiți de varietatea tot mai slabă de conținut și „poluarea” constantă cu reclame și postări sponsorizate, un număr nu tocmai mic de utilizatori ar putea fi decis să părăsească platforma de socializare, urmările fiind așteptate în viitoarele statistici cu evoluția proporției de utilizatori activi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult