Fundatia Tiriac lanseaza o noua initiativa educationala cu tematica sportiva, disponibila sub forma de podcast: Scoala Sportiva 

08.05.2021
Fundatia Tiriac lanseaza o noua initiativa educationala cu tematica sportiva, disponibila sub forma de podcast: Scoala Sportiva 

Fundatia Tiriac isi dezvolta actiunile de incurajare a practicarii sportului in randul copiilor, lansand un podcast cu invitati dintre cele mai relevante nume din lumea sportului local si international. In cadrul seriei de interviuri intitulate Scoala Sportiva mai multe personalitati isi vor impartasi parerile si experientele privind practicarea sportului inca din copilarie. Scopul podcastului Scoala Sportiva este de a deveni cea mai completa sursa locala de educatie sportiva in randul tinerilor.

Primul episod al seriei de podcasturi il va avea ca invitat special pe Ion Tiriac, podcastul urmand a fi lansat cu ocazia zilei sale de nastere, in data de 9 mai. In cadrul discutiei, Ion Tiriac a furnizat sfaturi pentru parinti, a rememorat experiente personale din copilarie si din cariera sa sportiva, a abordat subiecte relevante privind importanta sportului pentru cei mici si principiile dupa care s-a ghidat in angrenarea propriilor copii in activitatile sportive.

In scolile din Statele Unite ale Americii elevii sunt pregatiti pentru viata. Pe langa sfera academica, care reprezinta o treime din traseul educational, elevii sunt indrumati catre crearea de conexiuni sociale, activitate care le ocupa o alta treime din program. Ultima treime a timpului este dedicata sportului, prilej cu ocazia caruia beneficiaza de o dezvoltare fizica armonioasa. Fiecare parinte ar trebui sa constientizeze ca fara sport si implicit un corp sanatos, un copil nu poate avea o viata normala, indiferent cat de bun ar fi in alte domenii”, a declarat Ion Tiriac in cadrul interviului.

Podcastul Scoala Sportiva va fi disponibil pe platformele de streaming audio Spotify, Apple Podcasts si Google Podcasts. Proiectul este sustinut de catre Hyundai si este realizat in colaborare cu Mircea Mester, jurnalist auto si cronicar sportiv.

Sportul inseamna inainte de orice, educatie: de la copiii care invata sa mearga in picioare si lovesc mingea a doua zi, la campionii mondiali si olimpici. Din curtea scolii, in parcuri, de pe arenele de zeci de mii de locuri pana la terenurile a caror bare ale portilor inseamna doua pietre. Sportivii, fostii sportivi, antrenorii, managerii si psihologii care vor fi invitati la microfonul podcast-ului vor avea ocazia de a ne impartasi din experienta lor profesionala. Lucruri invatate in momentele de glorie, in momentele de presiune, la victorie, la esec si din fiecare minut petrecut la nivel inalt. Scoala Sportiva este despre ce poti invata din ce au invatat la randul lor oamenii din sport de-a lungul carierelor acestora”, a declarat Mircea Mester, moderatorul podcastului.

Ne bucura faptul ca putem sustine un demers educational in zona sportiva, dedicat atat celor mici, cat si parintilor acestora. Demersul se pliaza pe valorile marcii Hyundai in materie de educatie pentru publicul tanar, catre care inspiram la randul nostru sustenabilitate si alegeri prietenoase cu mediul, in scopul unei vieti sanatoase pentru generatiile curente si viitoare”, a adaugat Teodor Brusalis, Director General al Hyundai Auto Romania.

Fundația Tiriac, împreună cu sponsorii Allianz-Tiriac, Dedeman, Skoda, si Simona Halep, susține in mod gratuit programe de pregătire in patinaj, hochei si gimnastica pentru copii si este implicata in multiple activități ce au ca menire susținerea sportului in rândul celor mici, promovând un stil de viată activ si sănătos.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult
Recomandare video