Galaxy Z Flip4 s-ar putea scumpi în Europa, Samsung compensând pentru deprecierea Euro vs Dolar

22.07.2022
Galaxy Z Flip4 s-ar putea scumpi în Europa, Samsung compensând pentru deprecierea Euro vs Dolar

Samsung pare că va scumpi modelul Galaxy Z Flip4, însă doar pentru cumpărătorii europeni. Motivul ar fi inflația disproporționată, moneda europeană pierzând foarte mult din valoare în raport cu dolarul american.

Dacă până acum, prețul european al dispozitivelor nou lansate era în general stabilit prin schimbarea simbolului Dolar cu Euro, acoperind în mare parte diferențele de costuri cu taxele de import, deprecierea masivă a monedei Euro în raport cu Dolarul american a schimbat „regulile jocului”.

Astfel, modelul de bază Galaxy Z Flip4 ar urma să coste 1080 de euro, în echiparea cu 128GB memorie internă. Mai departe, variantele cu stocare de 256 și 512GB vor costa 1160, respectiv 1280 de euro. Interesant este că echiparea cu 512GB nici nu exista până acum pentru modelul Z Flip, Samsung pariind fie pe ieftinirea aceste opțiuni de stocare (în fabrică), sau pe disponibilitatea consumatorilor de a plăti mai mult.

Spre comparație, seria Galaxy Z Flip3 a avut un preț de lansare în Europa cu pornire de la 1049 euro, saltul la 1080 euro nefiind chiar atât de mare, dacă ne raportăm la costul total al dispozitivului. Totuși, faptul că efortul financiar ar urma să fie suportat în mod disproporționat de către fanii Samsung din diverse regiuni ale lumii nu reprezintă o evoluție pozitivă.

Potrivit zvonurilor de până acum,  Galaxy Z Flip4 vine cu chipsetul Snapdragon 8+ Gen 1 (cel mai puternic din oferta Qualcomm) și acumulator de 3800-3900 mAh, suportând încărcare wireless de 25W.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult