Gmail adaugă suport pentru inbox-uri multiple derulabile independent şi toolbar unificat

Autor: Aurelian Mihai 06.02.2020
Gmail adaugă suport pentru inbox-uri multiple derulabile independent şi toolbar unificat

Gestionarea mai multor conturi email folosind interfaţa Gmail este pe cale să devină mult mai eficientă, Google decizând să îmbunătăţească suportul pentru inbox-uri multiple introdus în urmă cu câţiva ani pentru versiunea desktop a serviciului Gmail.

Funcţionalitatea Multiple Inboxes a fost introdusă acum câţiva ani, oferind utilizatorilor posibilitatea să vizualizeze mai multe e-mailuri organizate în panouri pe versiunea desktop a interfeţei Gmail. Îmbunătăţind această caracteristică, Google anunţă adăugarea de noi facilităţi, reorganizări în rândul setărilor disponibile şi eliminarea suportului pentru previzualizare simultană a mesajelor.

Principala schimbare este că utilizatorii nu vor mai putea folosi inbox-uri multiple şi beneficia în acelaşi timp de previzualizarea automată a mesajelor.

Google simplificat activarea/dezactivarea suportului pentru inbox-uri multiple, mutând setarea relevantă din tab-ul Advanced în tab-ul Inbox, la secţiunea setări. Dacă opţiunea nu este bifată, utilizatorii vor putea activa previzualizarea mesajelor din meniul Settings > Inbox > Reading pane.

Printre modificările aduse se mai numără bare de scroll individuale pentru fiecare listă de mesaje, panouri reglabile şi secţiuni pliabile. Fiecare panou cu mesaje va putea fi redimensionat şi maximizat-minimizat după bunul plac. Actualizarea consolidează, de asemenea, barele de instrumente pentru fiecare inbox într-o singură bară de instrumente unificată, mai uşor de folosit şi cu aspect mai curat.

Actualizarea va ajunge la toţi clienţii pachetului de servicii G Suite şi posesorii de conturi Google pentru uz personal, până la data de 5 martie, respectiv 20 martie.

Tags: