Google ar fi plătit sume uriașe către Activision Blizzard Inc, obținând exclusivitatea Play Store

21.11.2022
Google ar fi plătit sume uriașe către Activision Blizzard Inc, obținând exclusivitatea Play Store

Prins în lupta pentru „cimentarea” monopolului propriului magazin de aplicații Play Store, Google ar fi „mituit” Activision Blizzard Inc., unul dintre cei mai maro dezvoltatori de jocuri pentru mobil, cu peste 360 milioane de dolari în ultimii trei ani, obținând astfel garanția că dezvoltatorul de jocuri nu-i va face concurență directă. Alte 30 milioane dolari ar fi ajuns în conturile Riot Games, o divizie  a companiei chineze Tencent Holdings Ltd.

Potrivit investigației citată de jurnaliștii Reuters, Google ar fi negociat acorduri similare cu alți 24 dezvoltatori de jocuri și aplicații pentru mobil, cumpărând astfel „fidelitatea” acestora față de Play Store, ca și unică platformă pentru distribuirea aplicațiilor respective.

Detaliile financiare ale acestei înțelegeri au apărut într-o copie nepublicată a unui proces în care producătorul de jocuri video „Fortnite”, Epic Games l-a intentat pentru prima dată împotriva Google în 2020. Astfel, Google ar fi negociat înțelegerea în valoare de 360 milioane dolari după ce reprezentanții Activision ar fi informat despre pregătirea propriului magazin de aplicații. Astfel, nu doar că Google și-ar fi pierdut unul dintre cei mai profitabili clienți, dar acesta ar fi urmat să devină un competitor redutabil. Potrivit acuzațiilor aduse de Epic Games, Google ar fi recurs și la alte practici anticompetitive, legate de activitatea Play Store.

Cât despre cazurile de „disidență”, Google a exclus fără ezitare Fortnite, un joc foarte popular, după ce dezvoltatorul acestuia a inclus în aplicație un link care direcționa utilizatorii către propria platformă de plăți electronice, încălcând regulile impuse pentru colaboratorii Play Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult