Google Docs, îngenuncheat de o eroare gramaticală: „And. And. And. And. And.”

08.05.2022
Google Docs, îngenuncheat de o eroare gramaticală: „And. And. And. And. And.”

Google Docs, alternativa web gratuită la suita Office de la Microsoft, s-a dovedit a fi destul de bine pusă la punct, încât multe companii au renunțat complet la licențele și abonamentele Microsoft în favoarea Google Workspace. Se pare însă că serviciul de editare de documente în cloud nu este însă ferit de probleme. Folosirea anumitor cuvinte în documente poate cauza documentele să nu mai poată fi deschise.

Google Docs a dat bătăi de cap utilizatorilor

Problema, raportată inițial de Eliza Callahan, autor de literatură și apoi de Pat Needham de pe forumul Google Docs, pare că apare doar atunci când apar anumite cuvinte repetitive separate de un punct. De exemplu, dacă scrii „And. And. And. And. And.” într-un document Docs care are pornită funcția de corectură, data viitoare când vei dori să deschizi fișierul, vei fi întâmpinat de o eroare, iar acel fișier nu va mai putea fi deschis. Se pare însă că problema este „case sensitive”, întrucât dacă oricare dintre cuvinte este scris cu literă mică, eroarea nu apare.

Problema a putut fi reprodusă atât în Google Chrome, cât și în Firefox, ceea ce poate sugera că este vorba despre o problemă a serviciului, care poate fi rezolvată doar din server. Pe lângă repetiția cuvântului „And”, și repetiția cuvântului „But” produce rezultate similare, cât și înșiruirea altor cuvinte: „But. But. But. But. But.” și „Also, Therefore, And, Anyway, But, Who, Why, Besides, However”.

Google a rezolvat repede problema

Reprezentanții Google au declarat că sunt conștienți că există această problemă și au promis că o vor rezolva în viitorul apropiat. Întrucât versiunea de mobil a serviciului nu suferă de această problemă, cei care aveau documente afectate puteau măcar să își recupereze conținutul documentelor și să le editeze în alte programe similare, sau să le modifice pentru a evita aceste cuvinte. Între timp, problema a fost rezolvată.

Această situație nu este foarte diferită față de bug-ul din iOS care putea bloca telefoanele utilizatorilor care primeau un anumit șir de caractere prin SMS sau iMessage.

sursa: Bleeping Computer

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult